В новините
 
16.11.2009 13:59   Новината е видяна 3835 пъти
сичката мара втасала
Ръководителят на Мисията за България на Международна  организация по миграция (МОМ) г-жа Илиана Дерилова , създадения с  подкрепата на Европейски фонд за интеграция на граждани на трети страни Информационен център  за интеграция на имигранти гр. Бургас и мобилен екип от експерти

 в  рамките на проекта на МОМ „Създаване на мрежа от информационни центрове за имигранти в България „по схема BG EIF 2007/01  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на дейности, целящи внедряване в практиката на „Общите основни принципи на политика за интеграция на имигранти в ЕС”, създаване на методология за напредъка, изграждането на капацитет за реализация на тези дейности организират :

І. Пресконференция - на 17.11.2009г от 11:30 часа в  Ресторант „Дилайт”, ул. „Славянска” №3, Бургас за представяне изпълнението на проектът, целящ повишаване информираността на граждани  от трети  старани за правата и зъдълженията им в Република България, за гражданска ориентация, подкрепа и подпомагане достъпа до услуги с оглед ефективна социална, икономическа и културна интеграция в обществото и за :

   1. Информиране на имигрантите за работата на българската правно-административна система.
   2. Повишаване на гражданската информираност на имигрантите за правата и задълженията им в Република България.
   3. Подпомагане достъпа на имигрантите до институциите, както и до публичните и частни услуги на равни начала с местните граждани и по един не-дискриминационен начин, създавайки стабилна основа за по-добра интеграция.
   4. Оказване помощ на имиграните в социалната, здравната и образователната сфери.
   5. Трудова ориентация на имигранти за реда и условията за легална заетост и достъп до пазара на труда в България.
   6. Повишаване на знанията на имигрантите в областта на българския език, традиции, история, институции, култура и социално-икономически аспекти на българското общество.
   7. Насърчаване на междукултурния диалог, запознаване на българското общество с различните култури чрез провеждането на съвместни инициативи за стимулиране приема на имигрантите в българското общество.
   8. Стимулиране на участието на имигрантите и техните общности в социалния живот на местно ниво, което би подпомогнало тяхната интеграция.

 
 

      ІІ. Информационно - консултантски дни  за имигранти – на 17.11., 18.11.и 19.11.2009г от 10.00 часа до 17.00 часа в Информационен център  за интеграция на имигранти гр. Бургас, ул „Славянска „ № 2  
       

      ІІІ.Мултикултурна среща на имигранските общности – на 17.11. 2009г от 17.30- 19.30 часа в  Ресторант „Дилайт”, ул. „Славянска” №3, Бургас за представяне на културата на различни имигрантски общности,целяща

                + насърчаване на междукултурния диалог, запознаване на българското общество с различните култури чрез провеждането на съвместни инициативи за стимулиране приема на имигрантите в българското общество.
                + стимулиране на участието на имигрантите и техните общности в социалния живот на местно ниво, което би подпомогнало тяхната интеграция.
                + създаване на добри интеграционни практики и модели.

 
 
 

Мисията за България

на  Международна  организация  по миграция




Ключови думи: България, Международна организация, миграция, интеграция, Информационен център, имигранти, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |