В новините
 
22.11.2009 07:21   Новината е видяна 4944 пъти
Съвременен вариант на „Направи си сам” в Бургас
Популярната в близкото минало инициатива „Направи си сам” съвсем не звучи архаично на фона на случващото се в Бургас напоследък. И то - в изключително положителен смисъл! Става дума за действия на хора, които не чакат някой друг да направи нещо добро за обща полза, а се захващат да го сторят сами, със собствени средства. Свидетели сме на облагородяване на пространства пред жилищни блокове, превърнати в цветни кътчета и художествени  композиции. Те доставят естетическа наслада и настроение, но будят респект и подтикват други да направят уютно и привлекателно мястото, където живеят. Такива образцови градинки има в комплексите „Лазур” и „Изгрев”.

Поредният пример за лична инициатива в полза на всички е изграждането на нов тротоар в кв. Ветрен. До дни тротоарът пред Специализираната болница за рехабилитация - Бургаски минерални бани, с обща площ 500 кв.м., ще бъде завършен. Той ще има и нови бордюри. Зад тази придобивка за квартала стои д-р Кирил Младенов - изпълнителен директор на болницата. При извършване ремонт на падналата болнична ограда става ясно, че тротоарът също се нуждае от спешна реконструкция. Средства за това не са предвидени в тазгодишния бюджет на Общината. Вместо да чака, д-р Младенов започва ремонта със собствени средства. До средата на м. декември се очаква той да приключи.

На д-р Младенов и другите бургазлии, които се грижат за Бургас като за собствения си дом - благодарим! Дано последователите им се умножават! Всъщност - ако всички дадем по малко от себе си за общата идея - да направим Бургас такъв, че да се гордеем с него - това няма да е трудно. А това, което всеки сам може да направи, е да уважава и пази направеното от другите. За да ни е красиво и празнично!




Ключови думи: Бургас, реконструкция,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |