В новините
 
24.11.2009 07:43   Новината е видяна 6285 пъти
Талантливи деца от Бургаска област заявяват участие за конкурса на Фондация “Димитър Бербатов”

До този момент предимно номинации в областта на изкуствата са получени за тазгодишните награди за успелите деца на България на Фондация “Димитър Бербатов”. 


Сред одобрените номинирани е и 17-годишната Силвия Ганчева от Бургас, носителка на редица първи награди от международни конкурси в областта на изобразителното изкуство - първа награда на V-ия национален конкурс за учебна рисунка София 2009; първа награда за графика на Международен фестивал на изкуствата "Радост на брега" - Бургас 2009; първо място в VІ-ия национален конкурс "Казанлъшка роза" - Казанлък 2009; първо място в Националния младежки конкурс "Ябълката" - Стара Загора 2009; първо място в Националния конкурс "Часовниковите кули на България" - Ботевград 2009;първо място във ІІ-ия национален конкурс "Пролет върху листа" - Кюстендил 2009;първо място в Националния конкурс "Моите детски мечти" - София 2009.


Сред пристигналите номинации преобладават тези на момичета, и като цяло на деца от третата възрастова група. Прави впечатление, че болшинството  момичета и момчета се номинират сами, което говори за успешно преследване от страна на Фондацията на една от основните и цели – да нараства самочувствието на изявените деца и те да я разпознават като „своята” Фондация, Димитър Бербатов – като „своя” лидер на мнение, с които да споделят успехите си с основателна гордост.


Според правилата  на конкурса, всеки може да номинира всекиго на сайта на фондацията http://dberbatov.org/ , стига да е в състояние да удостовери успеха на кандидата със съответните документи, дипломи, служебни бележки и да спази стриктно правилата за номиниране. Постиженията трябва да са в една от трите области– Изкуства, Наука или Спорт и задължително да са от 2009 г. Тази година специална почетна награда ще се връчи за участие в социално значима кампания или проект по гражданско образование и отделна награда ще има за българчета, посещаващи български училища зад граница.


Проектът  “Награди за успелите деца на България”  е подробно описан в собствен сайт, качен на сайта на Фондацията www.dberbatov.org. В сайта на Проекта се извършва и номинирането.

Проектът “Награди...” – 2009 се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и на Агенцията за българите в чужбина и с официалното медийно партньорство на: bTV, FoxLife, БТА, в. “24 часа”,интернет портал Dir.bg, Emigrant-bg.com и БГ Радио. 
 


За Фондация “Димитър Бербатов“:

Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07. 04. 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби  и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

 





Ключови думи: До този момент предимно номинации в областта на изкуствата са получени за тазгодишните награди за успелите деца на България на Фондация “Димитър Бербатов”. Сред одобрените номинирани е и 17-годишната Силвия Ганчева от Бургас, носителка на редица първи награди от международни конкурси в областта на изобразителното изкуство - първа награда на V-ия национален конкурс за учебна рисунка София 2009; първа награда за графика на Международен фестивал на изкуствата "Радост на брега" - Бургас 2009; първо място в VІ-ия национален конкурс "Казанлъшка роза" - Казанлък 2009; първо място в Националния младежки конкурс "Ябълката" - Стара Загора 2009; първо място в Националния конкурс "Часовниковите кули на България" - Ботевград 2009;първо място във ІІ-ия национален конкурс "Пролет върху листа" - Кюстендил 2009;първо място в Националния конкурс "Моите детски мечти" - София 2009. Сред пристигналите номинации преобладават тези на момичета, и като цяло на деца от третата възрастова група. Прави впечатление, че болшинството момичета и момчета се номинират сами, което говори за успешно преследване от страна на Фондацията на една от основните и цели – да нараства самочувствието на изявените деца и те да я разпознават като „своята” Фондация, Димитър Бербатов – като „своя” лидер на мнение, с които да споделят успехите си с основателна гордост. Според правилата на конкурса, всеки може да номинира всекиго на сайта на фондацията http://dberbatov.org/, стига да е в състояние да удостовери успеха на кандидата със съответните документи, дипломи, служебни бележки и да спази стриктно правилата за номиниране. Постиженията трябва да са в една от трите области– Изкуства, Наука или Спорт и задължително да са от 2009 г. Тази година специална почетна награда ще се връчи за участие в социално значима кампания или проект по гражданско образование и отделна награда ще има за българчета, посещаващи български училища зад граница. Проектът “Награди за успелите деца на България” е подробно описан в собствен сайт, качен на сайта на Фондацията www.dberbatov.org. В сайта на Проекта се извършва и номинирането. Проектът “Награди...” – 2009 се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и на Агенцията за българите в чужбина и с официалното медийно партньорство на: bTV, FoxLife, БТА, в. “24 часа”, интернет портал Dir.bg, Emigrant-bg.com и БГ Радио. За Фондация “Димитър Бербатов“: Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07. 04. 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България. Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |