В новините
 
25.11.2009 18:09   Новината е видяна 6668 пъти
Започна сформирането на екипи по проекта за обогатяване на извънкласни занимания на ученици
Проведени бяха първите работни срещи по проекта за обогатяване на извънкласните занимания на бургаските ученици. По време на срещите започна сформирането на екипите и запознаването им с основните дейности по проекта „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”.

     Той обхваща дейности по 3 направления  – презентиране на училищния живот, създаване на клубове по сценично изкуство и изграждане, и развитие на клубове по екология. В него ще вземат участие 1470 ученици от общо 37 училища в общината.

      Проучвания  на историята, символите и ритуалите на своето училище ще правят 660 ученика от 22 учебни заведения. Те ще пресъздадат училищните традиции с атрактивни презентации, рисунки и есета, които ще бъдат публикувани в общ сборник. Резултатите от ученическите проучвания ще бъдат представени по време на междуучилищен фестивал „Моят роден край” на 3 март.

      Клубове за драматично и сценично изкуство ще бъдат изградени в 9 училища. В тях ще вземат участие общо 300 бургаски ученици, които ще представят театрални и музикално-сценични постановки, и изложба на костюми и декори на младежкия фестивал на европейските културни ценности в Деня на Европа – 9 май.

      Други 510 ученици ще се включат в създаването и развитието на 12 клуба по екология. Те ще бъдат разпределени поравно между 4-те направления – „Опазване на въздуха и природните ресурси”, „Биоразнообразие в моя роден край”, „Защитени зони и територии” и „Черно море”.

     По 2 часа всяка седмица децата ще дават идеи и ще разработват проекти с практическа насоченост за екологичното равновесие в района на Бургас. Освен това учениците ще проведат конкурс за снимка, а най-добрите от тях ще бъдат подредени в изложба. Дейностите по това направление приключват през април в седмицата на Земята с Празник на младия еколог.

     Идеята  на проекта е да върне интереса на младите хора към българското училище, като заедно с това открива и стимулира талантливите бургаски малчугани.

     Стойността  на проекта е над 300 000 лв., а средствата са отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.  




Ключови думи: клубове, сценично изкуство, екология, ученици, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |