В новините
 
02.12.2009 09:19   Новината е видяна 4350 пъти
Нова обществена трапезария ще храни социално уязвими бургазлии

В Бургас отвори врати обществена трапезария за социално уязвими граждани. Проектът е съвместна инициатива на Областен съвет на БЧК - Бургас и Община Бургас. Той се реализира в помещения, предоставени от общинска администрация с решение на местния парламент, със средства от фонд „Социално подпомагане” към Министерство на труда и социалната политика.                           

На официалното откриване присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, заместникът му д-р Лорис Мануелян, председателят на Общински съвет - Бургас Снежина Маджарова, зам.-областният управител Златина Дукова, председателят на областния съвет на БЧК - Бургас д-р Нено Ненов, Виолета Радева - директор на секретариата на областния съвет на БЧК в Бургас, социални работници и млади червенокръстци.

Всеки работен ден 44 социално уязвими граждани ще получават топъл обяд в социалната трапезария, която се намира на ул. ”Оборище” 95. Храната се приготвя от служителите на Домашен социален патронаж - Бургас. Бенефициентите по проекта се одобряват от комисия, включваща представители на Община Бургас и местната Дирекция “Социално подпомагане”. Това са основно възрастни хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни деца.

Представителите на БЧК - Бургас връчиха на кмета Николов благодарствена грамота за съдействието му при реализацията на проекта.




Ключови думи: Бургас, социално уязвими, Община Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |