В новините
 
05.12.2009 09:58   Новината е видяна 6336 пъти
Ученическо състезание „Натура 2000”
ЗАПОЧВА СЪСТЕЗАНИЕТО ЗА ЗАЩИТЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ И ВИДОВЕ 
 

    През  настоящия учебен срок Българска  Фондация “Биоразнообразие” (БФБ) в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието – Бургас, Дирекцията на Природен парк Странджа и РИОСВ – Бургас за втори път организира състезание “НАТУРА 2000” между училищата в Бургаска област. Целта на състезанието е да се стимулира интересът на учениците към защитените територии и видове на местно ниво, популяризиране на международните ангажименти, поети от България за опазването им, както и надграждане на природозащитната култура на учениците. Защото днес българската природа е поставена под сериозна заплаха и грижа на всеки от нас е, да опознаем и съхраним природното богатство на България. Това не би било възможно, ако не предадем знанията и любовта си към него на децата!

    Състезанието  „Натура 2000” ще се проведе в два кръга – училищен (по места) и финален (в Бургас), като право на участие имат всички ученици от 7 до 12 клас. Материали за самоподготовка на участниците, указания за провеждане на състезанието и примерни учебни тестове, бяха изпратени до всички основни, средни и професионални училища на територията на областта. Заявки за участие в състезанието се подаваха от училищата до 27 ноември, а самият училищен кръг се провежда през тази седмица. Материали за самоподготовка на участниците са достъпни за изтегляне и от интернет, в раздела „За студенти и ученици” на страницата на БФБ: www.bbf.biodiversity.bg

    Всеки кръг от състезанието ще включва тест и практически задачи. Писмените работи и в двата кръга ще бъдат проверявани от експерти на фондация “Биоразнообразие” и ще се оценяват по предварително изготвени критерии. За финалния кръг в Бургас, ще бъдат класирани най-добре представилите се участници от училищния кръг. 

    Състезанието  се реализира по проект, одобрен  от Министерство на образованието, младежта и науката и финансиран от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, по схемата „Да направим училището привлекателно за младите хора”. При първото провеждане на състезнието в Бургаска област през 2006 година, в него се включиха над 400 ученика от 26 училища, но тази година предвид съвпадането на състезанието с грипната ваканция в областта участниците са доста по-малко.

Regional Office Bourgas
Bulgarian Biodiversity Foundation

Radostina Tzenova +359 888 508 502
Andriana Andreeva +359 88 66 99 496

53, Gourko Str.,bl.1,ap.1,Bourgas 8000
strandja@biodiversity.bg
www.bbf.biodiversity.bg




Ключови думи: Биоразнообразие, Бургас, състезание,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |