В новините
 
04.12.2009 12:03   Новината е видяна 5115 пъти
Откриха обновения Дом за медико – социални грижи за деца в Бургас

С тържествена церемония, днес /3 декември/, бе официално открит реновираният и напълно обновен Дом за медико-социални грижи за деца /ДМСГД/ в к-с „Зорница”. Лентата прерязаха кметът на Община Бургас Димитър Николов и областният управител Константин Гребенаров.

     На  откриването още присъстваха зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян, зам.-кметът по финаси Красимир Стойчев, зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, зам.-областният управител Златина Дукова, общински съветници и директори на социалните звена.

      „Единственото лечебно заведение с медико-социални функции за деца в общината бе в плачевно състояния преди 3 месеца, тък като от построяването му преди 35 години тук не е извършван ремонт”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Той добави още, че вече ще могат да се полагат пълноценни грижи, каквито заслужават децата на Бургас.

     „Реализираният ремонт доказа, че обединените усилия на държава и община водят до отличен резултат”, допълни още Николов и благодари на фирмата-изпълнител за качествената и бърза работа.

     „Дома, известен до скоро като Дом „Майка и дете” в Бургас е един от най-големите в цялата страна, а сега след ремонта е и най-красивият”, сподели д-р Паздеров – директор на Регионалния център по здравеопазване.

      Цялостният  ремонт на сградата на Дома за медико – социални услуги бе извършен по проект, финансиран от Социалноинвестиционния фонд към Министерството на труда и социалната политика и Община Бургас. Стойността на проекта е около 500 000 лв., 90 000 лв. от тях – отпуснати от Общината.

     На  сградата е поставена нова дограма, топлоизолация на фасадата на блокове А и Б, подменени изцяло са ВиК, ел.- и пожаро-известителната инсталации, подовите настилки, боядисани са всички помещения и са обновени всички стълбища и санитарни възли. Остарялото и амортизирано осветление е сменено с ново енергоспестяващо.

     Домът разполага с медицински блок, клинично-лабораторно  звено, жилищен блок, зала по психомоторика, физиотерапия и рехабилитационен център. В него се приемат за лечение и отглеждане рискови новородени деца, деца с вродени хронични заболявания и деца с повишен социален риск. В момента в Дома се помещават общо 153 деца от 1 до 3 годишна възраст. 




Ключови думи: медико-социални, деца, социални,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |