В новините
 
06.12.2009 08:50   Новината е видяна 4218 пъти
Дариха рибена чорба по Никулденска рецепта на социалните домове в Бургас

 В навечерието на празника на Бургас – Никулден микробуси на общинската услуга Домашен социален патронаж раздадоха на социалните домове в града рибена чорба. Тя е приготвена по стара автентична рецепта на бургаските рибари от Ченгене скеле.

     Апетитната рибена гозба е подарък от Община Бургас за хората в неравностойно положение и потребителите на социални услуги. Освен рибената чорба те ще могат да похапнат още вкусно приготвена риба, печена тиква, питки и др.

     Заредените  с традиционни никулденски ястия  коли дариха около 1000 порции на потребителите на Областния съвет на БЧК в Бургас, ДДЛРГ „Ал. Г. Коджакафалията”, Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови”, Защитено жилище за лица с умерена и лека степен на изостаналост, Защитено жилище за лица в риск и Домашен социален патронаж.

     Рибена  чорба ще има и за жителите и  гостите на града. Тя ще се раздава  в Деня на Бургас – Никулден от 11.00 часа на Часовника до сградата на Община Бургас и на Казиното в Морската градина. За удобство на гражданите двете шатри ще бъдат обзаведени със столове и маси, а всеки, вкусил от чорбата ще получи за спомен оригиналната рецепта. 




Ключови думи: Бургас, Никулден, рибена чорба,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |