В новините
 
05.12.2009 06:59   Новината е видяна 5167 пъти
Международният ден на доброволеца
Международният ден на доброволеца

Инициативи  на Областната организация  на Български Червен кръст- Бургас
 

5 декември 2009г./събота/от 11.00часа в сградата на БЧК- Бургас ул.Оборище 95 /социалната трапезария/, ще се проведе награждаване на доброволци и членове на областната червенокръстката организация, за принос при реализиране мисията на БЧК-Бургас.  Всяка общинска организация на БЧК в област Бургас е номинирала по двама свои доброволци, които ще бъдат отличени с грамота и символа на кампанията „Светът е наш.Ти си на ход”/рекламното мече/.

На 5 декември ще бъдат  връчени и членските  карти на новоприетите членове на Български младежки Червен кръст-Бургас.

За  всички ще има подаръци, добро насторение и почерпка – кейтъринг.

                          5 Декември е Международният  ден на доброволците, обявен официално за отбелязване от генералния секретар на ООН Кофи Анан през 2000г., за 2001 година този ден е провъзгласен за Ден на доброволеца. Международният ден на доброволеца е за хора, упражняващи доброволен труд от всякакъв вид, навсякъде по света. Ако участвате в благоустрояване на мястото където живеете, извършвате благотворителна дейност, предлагате помощ, приятелство или съвет на болни или отчаени хора или работите в помощ за развитието на местната общност, този ден е за вас.

                         Доброволците са изключително  ценен ресурс за всяка организация. Привличайки доброволци, организацията легитимира себе си пред обществото, повишава имиджа и авторитета си. От друга страна, доброволците увеличават кръга на привържениците и приятелите на организацията, внасят нови идеи, информират много други хора за целите и дейностите на организацията, допринасят за увеличаване на фондовете, изпълняват задачи, които не спадат към обичайната платена работа. Един от най-ценните приноси на организационната политика, ориентирана към създаване на програми за работа с доброволци, е повишаването на гражданското участие и активност в общността.

                        Доброволността е в самата  същност на Червения кръст  и  Червения полумесец  от  своето начало  и до днес, както  винаги, доброволците са стожера на всички дейности на Червения кръст и Чéрвения полумесец. Те помагат на Националните дружества да изпълняват успешно своите програми, както и на милиони хора в нужда.       

                        Всеотдайността на доброволците   дава възможност на националните  дружества да стигнат до много  повече хора. Духът на доброволността  е в същината на нашия хуманитарен  императив.

                        Младите хора са съществена  част от членската маса на Червения кръст и Чéрвения полумесец по света. Те лесно се идентифицират с хуманитарните ангажименти, с волята да се облекчи човешкото страдание и да се помогне на тези, които са в най-голяма нужда.

                      

Тази  година на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец стартира световна кампания „Светът е наш. Ти си на ход!” Целта на кампанията е да ангажира в най-голяма степен обществото в подкрепа и подобряване на живота на уязвимите хора. Кампанията ще припомни, че червенокръсткото движение е нещо повече от сбор от национални дружества и управляващи органи – заедно ние сме най-голямата световна хуманитарна мрежа и е необходимо Червеният кръст да затвърди ролята си на партньор на обществото и социалните структури. Ролята на Движението, неговият глас и статус трябва да бъдат добре познати, популярни и активно подкрепяни от всички хора. Необходимо е да се повиши информираността на обществото за дейността на доброволците и служителите на Червения кръст, за техните неуморни всекидневни усилия в полза на хуманните каузи. Червенокръсткото движение трябва да въплъти и превърне в пример за подражание духа на доброволчеството, който стои в основата на неговата идентичност.

Обръщаме  се  с най-топла  благодарност към всички, които са се посветили на тази високохуманна служба – да помагат, да дават надежда и вяра в тежък за тях момент. 




Ключови думи: доброволец, Български Червен кръст, Бургас, БЧК,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |