В новините
 
08.12.2009 07:57   Новината е видяна 5183 пъти
Кметът Димитър Николов се срещна с Посланика на Индонезия у нас

Кметът  на Бургас Димитър Николов прие в  кабинета си посланикът на Индонезия  у нас Н. Пр. Имануел Роберт Инкириванг. На срещата стана ясно, че интересът на бизнеса в четвъртата по население страна в света /242 млн. души/ да инвестира в града е сериозен.

     Градоначалникът запозна своя гост с възможностите за инвестиции, които предоставя Бургас. На свой ред посланик Инкириванг изрази желание за установяване на сътрудничество между Бургас и индонезийския град Медан /Северна Суматра/ в сферите на образованието, културата, бизнеса и туризма. Посланиикът сподели още, че стратегическото разположение на Бургас, превръща града в предпочитан за инвестиции сред бизнеса в азиатската страна.

     Посланикът  на Индонезия г-н Инкириванг прояви интерес и към възможностите, които предоставя бургаското пристанище за транзитиране на стоките от островната страна на ниска себестойност на пристанищни такси и обслужване, и възможност за излизане на пазарите в Източна и Централна Европа.

     Негово  превъзходителство Имануел Инкириванг сподели още, че тази година за 4 пореден път ще бъдат отпускани стипендии за български студенти, които искат да учат в Индонезия. Стипендиите са за 6 месеца и за 1 година пребиваване в азиатската страна, като по време на престоя ще им бъде осигурено изучаването на индонезийски език, както и запознаването с местните обичаи и занаяти, народната музика и танци. Той изрази готовност скоро да изпрати всички необходими документи за включване на бургаските студенти към програмата.

     В края на разговора стана ясно, че официална делегация от Индонезия ще посети Бургас през май следващата година, когато ще бъде организирана среща с местния бизнес за обсъждане на перспективите за общо сътрудничество между двете страни. 




Ключови думи: Бургас, Индонезия, димитър николов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |