В новините
 
07.10.2004 00:54   Новината е видяна 6954 пъти
Откриват Културно-информационен дом към българското посолство в Париж
Откриват Културно-информационен дом към българското посолство в Париж

Известният поет и преводач Кирил Кадийски става първият директор на културния ни институт, който се помещава в бивша бразилска галерия.

Имотът, закупен за целта от българската държава, е в една пряка на "Шан-з-Елизе".

14 години бяха нужни, за да се реализира споразумението между Франция и България, подписано в Париж на 14 февруари 1990 г., с което се определят статута и условията за работа на културните центрове на двете страни, припомня излизащият там вестник "Парижки вести" (ParisVesti.com).

"Няма по-подходящо място в света, за да покажем, че българите не са само консуматори на култура, а са и производители на такава. Това е един рядък шанс, който не бива да се изпуска - казва Кадийски в по-ранно интервю пред изданието. - При един силен старт с агресивен маркетинг и добра реклама българската култура може да пробие. В наша полза играе именно преситеността, защото се търсят нови, малко известни явления, а като цяло българската култура е слабо представена във Франция в сравнение с другите европейски страни."

Вчера премиерът откри в Париж форум, посветен на френските инвестиции у нас.

"Познавам френския бизнес и като възпитаник на Френския лицей в Мадрид, и като човек, който е работил като представител на френски компании, затова очаквам той да навлезе по-активно в България - страна, която е част от франкофонията", заяви той в приветствието си към участниците.

Активизирането на двустранните търговско-икономически отношения, които в момента не отговарят на реалните възможности, е сред целите на визитата, обясняват от "Дондуков" 1.

Франция е на 13-о място сред чуждестранните инвеститори в България.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |