В новините
 
29.12.2009 07:37   Новината е видяна 4351 пъти
Социална трапезария храни нуждаещите се в „Меден рудник”

Община Бургас разкри нова социална услуга за жителите на к-с „Меден рудник”. Там заработи обществена трапезария за социално уязвими граждани. При първото раздаване на топла храна присъстваха зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел „Социални дейности” в Общината Мая Казанджиева.
Проектът е на стойност 6292 лв., осигурени от фонд „Социално подпомагане” при Министерство на труда и социалната политика. Той ще се изпълнява през периода 28.12.2009 г. - 31.03.2010 г.
Подобна трапезария беше открита и работи в центъра на Бургас, на ул. „Оборище” 95.
Разширяването на социалната услуга дава възможност на Община Бургас да предоставя топла безплатна храна на уязвими граждани от най-големия градски комплекс, които, поради материални, финансови или здравословни проблеми, не могат да си я осигуряват или приготвят сами в домашни условия. Трапезарията има капацитет да обслужва 44 души през четирите най-студени и гладни месеци в годината.
Храната /супа, основно ястие и хляб/ се приготвя от Домашен социален патронаж – Бургас. Тя се получава от потребителите на услугата в раздавателен пункт на Детска млечна кухня, който се намира в к-с „Меден рудник”, бл. 419.
Храната се предоставя веднъж дневно, всеки делник от 13.00 часа.






Ключови думи: Община Бургас, трапезария,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |