В новините
 
06.01.2010 20:40   Новината е видяна 14415 пъти
Румяна Желева имала две биографии

Тя заплаши със съд "Ди пресе", който я нарече "гангстерска невеста"

На снимката: Немското издание се усъмни в компетентността на Желева да представлява ЕС в тежки мисии

"Нямам нищо за деклариране" - под това многозначително заглавие германският вестник "Тагесшпигел" публикува портрет на българската външна министърка Румяна Желева.
Автор е софийският кореспондент на изданието Франк Щир, цитиран от "Дойче веле".
Румяна Желева се смее много и с удоволствие. Че притежава и развит усет за хармония, това българската външна министърка демонстрира в началото на ноември с танцовото си изпълнение във вечерното шоу "ВИП Денс".
40-годишната докторка по социология носеше лъскава бална рокля и развя русата си грива в грациозна румба на подиума.
Тя е номинирана за еврокомисарка по международното сътрудничество, хуманитарните помощи и управлението на кризи.
Някои критици огласиха съмненията си дали Желева притежава компетентността да представлява ЕС в тежки мисии.
През шестте месеца, откакто е външен министър, тя посети САЩ и беше приета от папата във Ватикана, но други акценти не постави.
Още от самото начало премиерът Бойко Борисов я представи като преходна фигура и именно като бъдеща еврокомисарка. На 12 януари тя ще трябва да убеди Европарламента, че е достойна за комисар.
На своята уебстраница Желева подробно документира: образованието си, получено в Немската гимназия в Бургас, следването в София по специалността "Социална педагогика", дисертацията, защитена през 2003 г. в университета в Магдебург на тема "Социални характеристики на предприемачеството в икономиките в преход", та чак до пътуванията си като евродепутат между 2007 и 2009 г.
В интернет се върти обаче нейна паралелна биография, където Желева фигурира като собственичка или ръководителка на различни фирми след 1995 г. - като се започне от инвестиционни фондове, участвали в приватизацията и се стигне до консултантската фирма "Глобал Консулт".
На този фон задължителната имуществена декларация на министърката за 2008 г. звучи изненадващо скромно. Навсякъде е нанесено "Нямам нищо за деклариране".
В средата на декември депутатът от Зелените в Европарламента Даниел Конд-Бендит се заинтересува от бизнеса на съпруга на Желева.
До август 2009 г. Красимир Желев е бил шеф на Централната кооперативна Банка (ЦКБ), която е част от смятания за съмнителен фирмен конгломерат ТИМ.
Всекидневник “Дипресе” попита дали пък за еврокомисарка не се готви една "гангстерска невеста", а Желева заплаши със съд заради клевета.

http://www.factor-bs.com/news-12709.html

Ключови думи: Румяна Желева, Желева, външна министърка, еврокомисарка,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |