В новините
 
08.01.2010 08:25   Новината е видяна 7587 пъти
Супер Бургас е реално изпълним проект


"Супер Бургас" е свързан с реорганизация на съществуващите пространства в пристанище Бургас и не е нереалистична фантастика, а напълно реално изпълним проект, каза Павел Маринов - изпълнителен директор на проектанта компания на Зоната за обществен достъп до ж.п гара, автогара и морска гара Бургас".

„Вярно е, че проекта изглежда много добре и е свързан с повече фантазия, която твърде скоро ще стане действителност. Знаете че през септември беше учредена проектната компания. Бюджета на компанията беше свит и съобразен от невъзможността в пълния обем да бъдат направени предварителните действия за проучване, проектиране, маркетингово обосноваване организационни мерки свързани с техническите икономическите и технологични изисквания за преструктуриране на тази територията. Трябва да бъдат преместени осем крана, да бъдат разчистени преструктурирани терени на които те да бъдат монтирани, а това е процес който трябва да бъде осигурен от пристанищния оператор в тясно съдействие с проектната компания. В целия този процес има решаващо отношение също и община Бургас. Работим в плътно взаимодействие както с общината, така и с пристанището. В момента се разработват маркетингови анализи и обосновки проучвания за организация на международния пасажерски терминал. Идеята е през 2011 година тук да се докарат круизни кораби, които не посещават случайно залива и Бургас, а като организирано посещение на туристическия поток. Работим съвместно не само с община Бургас, но и със съседните морски общини", каза Маринов.

Той допълни, че има и проблеми, които не се заобикалят, а се решават и за сега това става в срокове. В момента се подготвя подробния устройствен план на зоната за отваряне на града към морето и освобождаването на територията от първо до четвърто корабно място, което трябва да стане до 2011 година и вече е получено разрешение от министерство на регионалното развитие. „В момента тече търг за прединвестиционно проучване на цялата зона, което е един много особен етап, по-различен от обикновените инвестиционни проекти. За сега ще кажа, че има интерес към порцедурата. Надявам се всичко както трябва да приключи през февруари месец и да знаем кой ще го прави. Тази процедура ще даде възможност за започване на проектиране от началото на месец май", допълни още Павел Маринов.

http://www.burgasinfo.com/show_news.php?id=21247





Ключови думи: Павел Маринов, Супербургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |