В новините
 
09.01.2010 16:03   Новината е видяна 1742 пъти
Община Бургас подпомага училищата със своя програма за безплатни закуски
Община Бургас подготви собствена програма за безплатни закуски в училищата. По предварителни планове тя трябва да действа през месеците януари и февруари, докато приключи актуализацията на официалната програма на Министерство на образованието. Така бургаските ученици от 1 до 4 клас ще са сити, а родителите им, които цяла седмица се обаждат притеснени в Общината, спокойни.
Вземането на подобни мерки се налага заради изчерпването на средствата в държавната програма за миналата година и предстоящото й преработване от експертите на МОН.
По нареждане на кмета Николов формулата за алтернативната местна програма е направена така, че да се заплащат само действително консумираните закуски. Храната ще се раздава по същата схема и на същите места, както досега. Предвидено е директорите на училищата да организират конкурси и тръжни процедури за доставчик на закуските. След това самите училища ще представят в Община Бургас документите за участие в програмата.
По предварителни изчисления тази инициатива ще струва максимум 150 000 лв., които трябва да се гласуват от местния парламент.Ключови думи: Община Бургас, безплатни закуски,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |