В новините
 
31.01.2010 11:47   Новината е видяна 4739 пъти
До края на 2010 година автогарата в Карнобат ще придобие изцяло нова визия
Близо 181 000 лева е инвестирала през 2009 година бургаската транспортна компания "МБус" в ремонт и модернизация на автогарата в Карнобат, съобщи управителят на фирмата Румен Христов. Това е двойно повече от предварително планираните 95 хил. лв, уточниха от фирмата. Водещата в бранша транспортна компания "МБус" спечели  конкурс за отдаването на автогарата в Карнобат на концесия за срок от 35 години.

"Ангажиментите, които поехме за 2009 година, залегнали в инвестиционната програма, вече сме ги изпълнили", каза Румен Христов. До момента е извършена подмяна на канализацията за отпадни води и водопроводната инсталация , ремонтиран е покривът на сградата,  сложена е нова хидроизолация, подновена е гръмоотводната инсталация. През изминалата година е сменена  частично дървената дограма с PVC, цялостно е ремонтиран и административният блок на автогарата. Предвиденото саниране на  западната и северната фасада на административния блок е изпълнено, направен е  частичен ремонт на чакалнята,  изградени са нови каси и нови санитарни помещения. В автогарата е обособена както стая за диспечери, така и за шофьорите, има и багажно отделение. Автогарата разполага със стая за майки с деца и багажно отделение.

Паралелно с това е финализирано  проектирането на съществуващите помещения, за да може през настоящата година да се извършват строителни дейности. "През 2010 година ще трябва да  успеем да извършим  обособяване на нови пътнически сектори" , обясни управителят на "МБус" Румен Христов. Той допълни, че  за по-голямо удобство на пътниците се предвижда да бъдат изградени и тротоарни подходи до всеки автобус. Тази година ще се приключи изцяло с подмяна на дограмата  на автогарата . Предвидено е да се изгради отоплението, което ще е  на природен газ - метан.  Захранването ще бъде от газопреносната мрежа. "Възнамеряваме до края на 2010 година автогарата в Карнобат да придобие  изцяло нова визия. Така след реализацията на инвестиционната програма обликът на автогарата в Карнобат да бъде изцяло променен", категоричен е Христов . За изпълнението на строителните мероприятия през тази година от "МБус" са предвидили да изхарчат 152 000 лева, като очакванията са  тези средства да бъдат надхвърлени.  Инвестиционната програма за тази година вече е внесена в община Карнобат.  Ремонт на автогарата в Карнобат не е правен, откакто е построена, припомни Румен Христов.  




Ключови думи: транспортна компания, МБус, автогара, Карнобат,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |