В новините
 
03.02.2010 06:49   Новината е видяна 7252 пъти
„Надежда” ще се казва новата детска градина в „Меден рудник”

Кметът Димитър Николов обяви пред жители на „Меден рудник” намерението на Община Бургас да построи там втора нова детска градина. Това стана по време на общественото обсъждане на проектобюджета, касаещо планираните инициативи в ТД „Възраждане”. Тази административна единица обхваща „Меден рудник”, квартал „Победа” и квартал Горно Езерово.

Новата детска градина ще е пета поред не само от началото на новия мандат на управление в Бургас, но и за последните двайсетина години. Тя ще се нарича „Надежда” и ще се намира в Зона В на комплекса. През 2009 г. Община Бургас построи една в Лозово, пред завършване са още три - в центъра на града, в квартал Крайморие и отново в „Меден рудник”, където с построяването на нов павилион в ОДЗ „Морска звезда” се осигуряват места за 120 деца.

200 000 лв. са заложени в бюджета за начало на строителството на детска градина „Надежда”. При възможност към проекта ще бъдат насочени и други средства.

На общественото обсъждане, което се проведе в спортна зала „Никола Станчев”, присъстваха зам.-кметовете на община Бургас Йорданка Ананиева, Костадин Марков и Лорис Мануелян, директорът на общинско предприятие „Спорти имоти, паркинги и гаражи” Живко Иванов, директорът на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова, омбудсманът Таньо Атанасов, общинските съветници Георги Георгиев и Антонио Душепеев.

При срещата си с гражданите кметът Николов изброи по-важните проекти, които ще се изпълняват на територията на ТД „Възраждане” през 2010 г. Сред тях са:

* Основен ремонт на ОУ „Елин Пелин”;

* Изграждането на кухня-майка в к-с "Меден рудник", на мястото на стария хлебозавод. Там ще се приготвя храната за Домашен социален патронаж и Детска млечна кухня. Концентрирането на тези услуги ще повиши тяхното качество и ще даде възможност за увеличаване броя на техните потребители;

* Нов светофар до Битака;

* Ново улично осветление в квартали 13-18 на комплекса /намират се до ОУ „Елин Пелин” и детската градина до него, зад кметството/;

* Проектиране на ново кръстовище в Зона Д на „Меден рудник”, при бул. „Захари Стоянов”;

* Съфинансиране за ремонта на пътя към Промишлена зона „Юг”;

* Възстановяване на уличните настилки при изграждането на канализацията в квартал "Победа";

* Изграждане и рехабилитация на ВиК-мрежата в к-с "Меден рудник” по спечелен от Общината европроект за над 5 млн. лв.;

* И тази година Общината е предвидила средства за строителството на новия православен комплекс в „Меден рудник”;

* Реконструкция и модернизация на спортната площадка под ОУ „Елин Пелин” - нова настилка, осветление и ограда;

* Проектиране на канализация за Горно Езерово. Миналата година Общината спечели европроект за техническа помощ при изготвянето на работните проекти. С общински средства вече са закупени частни терени, върху които ще бъдат изградени канално-помпените станции.

Основните въпроси, зададени от гражданите, на които отговаряха кметът Николов и заместниците му, бяха свързани с неизградената инфраструктура около новите кооперации в Районния център на „Меден рудник”, канализацията и незаконното строителство в Горно Езерово, проблемите с паркирането в „Меден рудник”, бъдещето на незаконните метални гаражи, какво се случва с проекта за строеж на нова болница в комплекса.
 




Ключови думи: Димитър Николов, Йорданка Ананиева, Костадин Марков, Лорис Мануелян, Магдалена Манолова, Таньо Атанасов, Георги Георгиев, Антонио Душепеев,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |