В новините
 
03.04.2010 07:18   Новината е видяна 8302 пъти
Детски усмивки на Велики четвъртък в Несебър


Детски смях и песни огласиха на Велики четвъртък двора на църквата „Св. Успение Богородично” в Несебър.

За трета поредна година децата от кръжока по краезнание и вокалната група от ОДК – Несебър, ръководени от Антония Йорданова и Таня Илинова събраха съученици и приятели от цялата община, за да покажат своето уважение към традицията и майсторството си в боядисването на великденски яйца.

С кратко слово към децата се обърна отец Петър. Той разказа на децата достъпно и увлекателно за историята на Исус Христос и началото на християнската традиция, свързана с великденските яйца и козунаци.

Велики четвъртък избраха за своите великденски тържества и децата от ЦДГ „Слънце” в Слънчев бряг и ОДЗ „Калина Малина”. Пред насърчителните погледи на учители и родители, децата пяха, танцуваха и изпълниха стихове за пролетта и чудото на Възкресението.

Най-малките възпитаници на ЦДГ „Слънце” представиха и драматизация по приказката „Дядо и ряпа”, а децата от ОДЗ „Калина Малина” изненадаха родителите си с импровизирано ателие, в което заедно с тях изработиха красива Великденска украса и собственоръчно приготвиха сладки, с които „подсладиха” своя празник.


http://www.factor-bs.com/news-14045.html





Ключови думи: великденски, несебър,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |