В новините
 
16.06.2010 12:59   Новината е видяна 10476 пъти
Гностик Интензив – любовна среща със съдбата

За втори път в България, на 20 юни 2010 г.  в гр. Бургас ще се проведе семинар по Гностик Интензив. Водещ-инструктор е психологът и хипнотерапевт Красимир Георгиев, специалист в областта на енергийната психология и създател на дихателната техника WoodroseBreathing.

Гностик Интензив - това е най-бързият начин за получаване на директно Изживяване на Истината за себе си.  От ранното детство ние разполагаме само с косвен опит. Когато някой ти говори има процес на слушане и процес на разбиране. По този начин ти получаваш опита какво този човек иска да ти съобщи. Разумът е съвкупност от всичките ни погрешно разбрани преживявания, травми, неприятни изживявания, незавършени цикли, неизказани намерения и неизпълнени желания. Веднага щом като поискаме да изживеем нещо, вместо Директно Изживяване на това нещо ние получаваме съдържанието на нашия  разум, реактивирано.

Например когато искаме да изживеем себе си, когато в ума ни назрее въпроса ”Кой съм Аз?” вместо Директно изживяване на себе си, ние получаваме всички неща които сме научили от родителите и роднините си, които сме учили в училище или сме прочели в книгите, чули от други хора или научили от авторитети. Ние получаваме всички видове косвени преживявания.

И така единствения начин да получим Гносис или Просветление или Директно Изживяване на Истината на извечния въпрос “Кой съм Аз” е да изпразним съдържанието на разума. Когато постигнем тази празното Директното Изживаване на Истината се случва спонтанно и естествено. А специалната техника на Гностик Интензив прави точно това.

В древността Просветлението изисквало човек да посвети целия си живот на това: неотстъпчивост и твърдост във всекидневието, в семейството, отказ от цели и амбиции. Най-добрия пример за това е Буда. Той постига Просветление след 8 години безспирна медитация. Неговото Просветление било пълно. Той получил Директно Изживяване за себе си, за човечеството, за живота, за всичко...

В средата на миналия век  Charles Berner открива, че е по-ефективно да се работи по двойки и групи отколкото индивидуално. И създава Enlightenment Intensive. Двама души биха могли да медитират и комуникират един с друг по свой начин. Логиката на това заключение е много проста: работейки по двойки, ние имаме две съзнания срещу едно несъзнавано. Други откриват, че най-ефективния метод е комбинирането на медитация с комуникация, защото такъв метод най-бързо изпразва разума от съдържанието.

За да практикуваш  Гностик Интензив не е нужно да променяш каквото и да било в живота си. Не трябва да ходиш в пещера в Хималайте или окултни училища и организации. След интензива животът продължава по старо му. Но участниците вече са много по-осъзнати за себе си, за другите, за живота, за Бог и за всичко останало.

И така, всичко зависи от теб!

Красимир Георгиев, със съдействието на Център за психологическо консултиране “DeAnima” Ви кани на еднодневен  Гностик Интензив.


Максимален брой участници: 16 (с предварително записване)
Такса за участие: 100 лева

Телефони за записване и допълнителна информация:
0897 788877 - Тина Джангозова
0888 759171 - Даниела Пехливанян

 





Ключови думи: Гностик, Красимир Георгиев, техника, интензив, изживяване, истината, себе, хипнотерапия, психолог, инструктор, Woodrose Breathing, център за психологическо консултиране, психологическо консултиране,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |