В новините
 
01.08.2010 10:04   Новината е видяна 4448 пъти
Верига турнири по канадска борба за хора с увреждания стартира от Бургас

На 31 юли 2010 г. град Бургас ще бъде домакин на І-ви кръг от веригата интеграционни турнири по канадска борба за хора с увреждания "Воля за победа". Патрон на състезанието е министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Бургаският кръг ще се проведе на бензиностанция ОМV - ул. "Стефан Стамболов" 1. Двубоите ще започнат в 12.00 часа.
Състезанието се организира за Мъже и Жени с увреждания от цяла България. Категориите са лява и дясна ръка: мъже - 80 и над 80 кг., жени - 65 и над 65 кг.
Ден преди началото на турнира неговите организатори дадоха пресконференция в Община Бургас. В нея участваха заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, Асен Хаджитодоров - председател на Българската и Европейска федерация по канадска борба, от страна на домакините – зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел „Спорт” Веселина Деведжиева, представители на OMV - основен спонсор на веригата турнири, Щерьо Щерев и синът му Димитър Щерев от бургаския клуб по канадска борба „Херкулес” /Митко има увреждане на долните крайници, което не му пречи да печели републикански титли, а последното му постижение е 4-то място на Европейско първенство/.
Асен Хаджитодоров покани бургазлии да посетят атрактивното състезание утре. Досега участие в него са потвърдили 30 души с различни увреждания, но записване ще се извършва и на място. Приготвени са награди за участниците и изненади за публиката.
След бургаския кръг на състезанието ще се проведат още 4 – в Плевен, Пловдив, Варна и София.
Иван Ценов съобщи, че спортното министерство е създало програма „Спорт за хора с увреждания”, която ще бъде активирана до края на август. По нея заедно могат да кандидатсват спортни клубове от страната и НПО.
Министерството отваря и консултативен център, в който ще насочват хора с увреждания на всякаква възраст към различни спортове, подходящи за тях, и ще ги свързват със съответните клубове.
Председателят на Българската и Европейска федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров благодари за подкрепата и връчи символични дарове /купи и плакет/ на Иван Ценов, д-р Лорис Мануелян и главния спонсор на турнира.
В края на пресконференцията от „Херкулес” благодариха на Община Бургас за съдействието, което оказва на младия клуб с едва двегодишна история.






Ключови думи: Бургас, канадска борба, Европейска федерация, Лорис Мануелян,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |