В новините
 
23.07.2010 13:28   Новината е видяна 5433 пъти
ХУДОЖНИКЪТ ПАВЕЛ МИТКОВ СЪС СВОЯ ГАЛЕРИЯ В БУРГАС
Постоянна изложба – базар от картини на даровития български художник Павел Митков ще бъде експонирана днес във фойето на Гранд хотел и СПА “Приморец” в Бургас, съобщи управителят на хотелския комплекс Димитър Караненов. Мястото е подбрано внимателно, съобразявайки се с професионализма и отличните международни оценки за творчеството на младия автор. Зад гърба си, въпреки Христовата възраст, Павел Митков има над 40 самостоятелни изложби в Европа и САЩ: Mанила, Филипините (1998), Дубай, ОАЕ (1998), Тесалоники, Гърция (2000), Будапеща, Унгария (2002), Виена, Австрия (2003), Варшава, Полша (2003), Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго, САЩ (2003-2004), Токио, Япония (2005) и др. Негови картини са в колекциите на: покойния Папа Йоан-Павел II, Н.В. Принц Алберт II – Крал на Белгия, Владимир Путин – Президент на Русия, кметът на Москва Юрий Лужков, сенатор Хилъри Клинтън.
Всяко от живописните платна на младия автор въздейства със силна доза реализъм и естетическа стойност. Основни мотиви в творчеството му са : българското Черноморие, градските пейзажи, цветята и абстракциите. Стремящият се към съвършенство във всеки един детайл художник е преоткрил Бургас, чрез картините си, дарили дух и вътрешни емоции на Гранд хотел и СПА “Приморец”. Великолепните му платна, греещи със златисти палитри по неповторим начин се допълват с цялостната атмосфера на петзвездния мега-комплекс, събрала в едно разкоша и величието със стила и традицията. С усет към детайла и издържана орнаментика особено силно е присъствието на Павел Митков в класическия триптих със заглавие “Балерини”, озарил вътрешния интериор на ресторант “Приморец”. Изразителността на сюжета и елегантността на платното по безспорен начин фокусират вниманието върху таланта на младия художник.
“Шикозната атмосфера и златистите нюанси, преобладаващи в Гранд хотел и СПА “Приморец” ме провокираха и вдъхновиха за създаването на картини, отговарящи на стила на петзвездното бургаско бижу”, споделя Павел Митков. “Почувствах се особено поласкан от предложението да открия постоянна изложба – базар в Бургас, подобно на постоянните ми изложби в чешкия курорт Карлови Вари, в Берлин и Ню Йорк. И на четирите места, независимо от разстоянието, ценителите на изкуството могат да се докоснат до преживяванията и емоциите ми, пресъздадени в платната. Прекрасно е, че в артистичен град като Бургас, ще имам и свой пристан, където да се завръщам и творя”.
Ценителите на абстрактните живописни платна на Павел Митков могат да се насладят на изкуството му довечера от 20.30 ч. във фойето на Гранд хотел и СПА “Приморец”!





Ключови думи: изложба, картини, художник, Павел Митков, Гранд хотел, Приморец, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |