В новините
 
22.08.2010 17:27   Новината е видяна 4534 пъти
Започва план «Б» за осигуряване на ток до морето
 Проблеми с електричеството през следващото лято няма да има, заяви в Бургас вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. В ход е план, който ще позволи оптимизирането на мрежата за захранване с ток. За целта НЕК е отделила около 40 милиона лева, които ще бъдат инвестирани още до края на тази година, съобщи Дянков.
Около 10 милиона лева от тях ще бъдат необходими за изграждането на нова подстанция, още толкова за далекопровода от Айтос до курорта "Слънчев бряг". Други 15 милиона лева ще бъдат вложени в ремонт на електропреносната мрежа...

Проблеми с електричеството през следващото лято няма да има, заяви в Бургас вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. В ход план е, който ще позволи оптимизирането на мрежата за захранване с ток. За целта НЕК е отделила около 40 милиона лева, които ще бъдат инвестирани още до края на тази година, съобщи Дянков, цитиран от БТА.

Около 10 милиона лева от тях ще бъдат необходими за изграждането на нова подстанция, още толкова за далекопровода от Айтос до курорта "Слънчев бряг". Други 15 милиона лева ще бъдат вложени в ремонт на електропреносната мрежа, ще се инвестира и в подмяна на около 150 километра електропроводи в Североизточна България, за да стане възможно присъединяването на източниците на възобновяема енергия.

Вицепремиерът Дянков участва в Бургас в среща, на която бяха обсъдени проблемите с електрозахранването по Черноморието. На нея присъстваха директора на НЕК Красимир Първанов, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, изп. директор на електроразпределителното дружество "ЕВН-България" Йорг Золфернер, директорът на "Слънчев бряг" АД Мария Михалева и председателят на Съюза на собствениците в курортния комплекс Елена Иванова.
Симеон Дянков подчерта, че проблемът с тока е бил ясен още от 2003 г., но нищо не е било направено от предходните две правителства. Сега в следващите 10 месеца обаче правителството ще се работи активно, за да се избегне повторение на ситуацията от това лято, обеща Дянков.
НЕК ще изкупува земи на пазарни цени от собствениците, през чиито терени трябва да премине новият далекопровод от Айтос до курорта "Слънчев бряг" и който ще реши проблемите с електрозахранването, заяви Красимир Първанов.
По думите на областния управител на Бургас обаче ще има проблеми с отчуждаването на земите, през които ще премине новият далекопровод. По тази причина през следващата седмица ще бъде организирана среща с кметовете на четирите засегнати общини.

21 август 2010 г. / Бургас медия

http://www.burgasmedia.com





Ключови думи: Бургас, Слънчев бряг,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |