В новините
 
23.08.2010 09:26   Новината е видяна 4442 пъти
Жреците на музите покориха и Китен
Дръзките и много талантливи деца и младежи от Международния младежки фестивал „Жреци на музите” „превзеха” и втория остров от  голямото си  пътешествие по Южното Черноморие – Китен. Там се състоя и поредният  микс концерт от програмата на фестивала. Публиката в Китен се наслади на повече от разнообразната програма на морската сцена – изпълненията на младите певци от Детско вокално студио „Дъга” към центъра за работа с деца – гр. Враца и вокалните изпълнения на младата Ана-Мария Борисова.  Отново с врачански корен е и хип-хоп група “H Scandal”, които влудиха тийнейджърите с блестящи авторски парчета и кавъри на известни български и чужди хитове.
Разбира се, в тази втора вечер на фестивала имаше и кръшни български хора – фолклорната група от Кнежа демонстрира не само бурни танци, но и невероятна хореография.
Театралите от „Камбана” – София, ТЕМП-Враца, забавляваха публиката с много скечове,игри и разбира се, запазената марка на врачанчетата – огнен пой. Връстниците им от театрално студио „Игра” – Русия, изиграха част от „Снежната кралица” по Андерсен. Талантливите перничани от Детски-юношески театър „Мускетарите” – Перник, разсмяха зрителите със забавни откъси от български и чужди пиеси.
Чуждото присъствие на сцената – тансов ансамбъл „Сюрприз” от Русия и ансамбъл „Лепетио” от Франция показаха автентични  ритми и танци от родината си.

Така – с театър, музика, танц и много зрелищност  премина тази втора вечер от творческата десетдневка на фестивала „Жреци на музите”, който ще продължи до 30 август. Следващата крепост, която ще падне тази вечер под властта на музите, е Лозенец.





Ключови думи: талантливи деца, Международeн младежки фестивал, Жреци на музите,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |