В новините
 
30.08.2010 09:21   Новината е видяна 5044 пъти
Несебър отново е столица на меда

В съботния ден на площад „Месамбрия” в стария Несебър бе даден официалният старт на IX Международен фестивал на меда. Събитието откри главният инициатор –Кирил Киров. Приветствие и пожелание за силно и успешно представяне от името на кмета на града Николай Димитров отправи секретарят на община Несебър Стойко Стоянов. Президентът на Световната пчеларска организация „Апимондия” Жил Ратиа, който е в морския град специално заради първа първата по рода си Световна конференция по биологично пчеларство, не пропусна да уважи официалното откриване на фестивала. Той разказа накратко целта на своето посещение в Несебър и също приветства участниците. Г-н Ратиа специално поздрави пчеларите за начина, но който са подредили щандовете си и са представили производството си. Изпълненията на вокална група "Морски звездички" към Общински детски комплекс и на народния певец Данислав Кехайов поставиха финалния щрих на церемонията по откриването.

Малко по-късно в съботния ден по инициатива на Кирил Киров пчеларите избраха своя „Царица на меда” за 2010 година. Това е Мария Иванова на 40 год. от град Плевен, потомствен пчелар. Тя е дъщеря на Георги Осиковски, пчелар номер едно на България за 2001г. Бяха раздадени и много други традиционни награди - за най-добре аранжиран щанд, за принос за популяризиране на пчеларството и др. Беше връчен официален плакет на Община Несебър и лично на г-жа Ели Кирилова, зам.- кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество” за помощта по осъществяването на поредния Фестивал на меда.

Сладкият форум ще продължи до 5 септември. Дотогава по улица „Месамбрия” в стария град пчелари ще предлагат различни видове мед и изключително ценните за здравето пчелни продукти-цветен прашец, пчелно млечице и прополис. Посетителите могат да си купят екологично чист и здравословен мед, а специалистите ще ги научат как да го разпознават. Организатори на събитието са Община Несебър и Общински Съюз по Пчеларство.


Ключови думи: Месамбрия, Несебър, Международен фестивал на меда, Съюз по Пчеларство,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |