В новините
 
31.08.2010 06:44   Новината е видяна 4915 пъти
Eдин месец до края на конкурса "Пристрастен към живота”
Само още месец остава до крайния срок за участие в международния конкурс за най-добър журналистически материал „Пристрастен към живота”. Конкурсът се провежда успоредно в четири европейски страни - България, Македония, Франция и Унгария и е предназначен за журналисти от четирите държави, които отразяват здравните и социални аспекти на употребата на наркотици сред младите хора.

„Смятаме проблема с употребата на амфетамини сред младите за сериозен, но все още подценяван в обществото ни, затова се радваме, че интересът към конкурса е голям. До момента получихме много добри материали от водещи издания у нас и чужбина. Надяваме се да вдъхновим и други колеги, които все още не са писали по темата, да се решат да участват”, заяви Огнян Златев, управител на Център за развитие на медиите и председател на журито от българска страна.

Организаторите на конкурса напомнят, че крайният срок за участие е 30 септември. Дотогава материали могат да бъдат изпращани на еmail: ozlatev@mediacenterbg.org за България. Цялата информация за конкурса може да бъде намерена на адрес: http://www.addicted2life.eu/bg/contest/

Конкурсът е част от проект „Пристрастен към живота” - международна информационна кампания за превенция и намаляване на рисковете, свързани с употребата на амфетамини. Той е ко-финансиран от DG Правосъдие, Свобода и Сигурност на Европейската комисия и се реализира от Фондация „Инициатива за здраве”, България; Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване, България; Actions for Citizenship and Health Education - A.C.C.E.S., Франция; Healthy Options Project Skopje - H.O.P.S., Македония и Blue Point Drug Counseling and Outpatient Center, Унгария.

Целта му е да привлече вниманието на младите хора към рисковете, до които води употребата на амфетамини чрез изграждането на информационен портал http://www.addicted2life.eu/bg/, международен конкурс и обучения за журналисти и други инициативи.






Ключови думи: журналистически материал, Пристрастен към живота,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |