В новините
 
14.09.2010 06:27   Новината е видяна 4124 пъти
Областната комисия по безопасност на движението обсъди готовността на институциите за предстоящата учебна година
Областният управител Константин Гребенаров и заместниците му Златко Димитров и Златина Дукова свикаха заседание на Областната комисия по безопасност на движението.  Заседанието е във връзка с началото на учебната 2010 – 2011 година и е с цел ограничаване на пътнотранспортните произшествия. На срещата присъстваха директорите на Пътна полиция, Автомобилна администрация, Гражданска защита, Регионален инспекторат по образование, Областно пътно управление, както и представители на неправителствени организации, ангажирани с проблема за безопасността по пътищата. За първа година в състава на комисията влизат и представители на общините в областта.
По време на заседанието бе представена статистика за пострадали деца и юноши при пътнотранспортни произшествия в област Бургас от януари до август 2010г. Според данните броят на загиналите деца е 2, а този на ранените 40, при съпоставяне с данните от същия период миналата година се констатира равенство при загиналите и увеличаване броя на ранените деца със 7.
Отговорните институции заявиха готовността си за успешно и безпроблемно посрещане на новата учебна година, като за целта са извършили предварителни действия за безопасното предвижване на учениците. Пълен оглед на пътната маркировка, „легнали полицаи” в района на всички училища в областта, както и на оградните и осветителни съоръжения, осигурено засилено полицейско присъствие са само част от превантивните мерки, които са взети във връзка с успешния старт на първия учебен ден. Децата ще посещават часове по безопасност на движението, където ще бъдат обучавани от учители придобили специална квалификация затова.


Ключови думи: комисия по безопасност на движението, Burgas, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |