В новините
 
25.09.2010 15:05   Новината е видяна 4603 пъти
Съвременни италиански творци редят изложба в Бургас

От 27 септември до 10 октомври в Бургас ще гостува съвместна изложба на двама от съвременните италиански творци. Алба Гонзалес и Лука Бракали са артисти, които използват различен език за изразяване, но вдъхновен от една и съща стимулираща сила.
Алба Гонзалес е скулптор с над 30 изложби зад гърба си в цял свят. Работи с мрамор, бронз и камък. Алба Гонзалес ще представи на бургаските ценители на изкуството 11 свои скулптури, които изобразяват вътрешния човешки свят, в който живеят античните митове и модерното общество.
Лука Бракали е пътешественик, който ловко улавя и заснема най-недостъпните пейзажи на планетата. 121 посетени страни, 10 изложби, автор на 3 книги, многобройни публикации и 40 интервюта, и носител на награди от 2 международни  фотографски  конкурса, Лука Бракали посвещава двадесетте години пътувания на опознаването на нашия свят, опитвайки се да улови чрез снимките си проблемите на околната среда, свързани с разтопяването на ледовете. Специализира в екстремни репортажи за Арктика и Антарктика.
През 2009 г. Бракали е единственият репортер, който достига геграфския Северен полюс по време на еко експедиция на ски. Работи с най-важните учени и изследователи на полюса, а от 2008 г. благодарение на своя принос е член на „Асоциацията на младите изследователи на полюса”. Фотографиите му са изложени в музеи и галерии във Фабриано, Пиетрасанта, Рим и Ню Йорк.
Това не е първата съвместна изложба на Алба Гонзалес и Лука Бракали. Миналата година участват със своя изложба на тема „Реални и измислени пътувания” в Пиетрасанта, тоскански град, считан за люлка на италианското изкуство.
Самите артисти казват за предстоящата си изложба в Бургас „нашата съвместна изложба е едно пътуване навътре и вън от човека. Към тези посоки искаме да добавим и трета – тази да открием и да разкажем за една нова реалност, за нас, каквато е българската”.
Атрактивната експозиция се организира от Община Бургас със съдействието на Италианския културен институт в София, Дружество на художниците – Бургас, почетния консул на Тоскана за България адв. Алесандро Бузони и под патронажа на посланика на Италия в България Н. Пр. Стефано Бенацо.
Изложбата ще бъде открита на 27 септември /понеделник/ от 18.00 часа в галерия „Дружеството на бургаските художници” на ул. „Александровска” № 22.






Ключови думи: Бургас, изложба, Алба Гонзалес, Лука Бракали, Пиетрасанта,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |