В новините
 
08.10.2004 00:27   Новината е видяна 5422 пъти
В. "Черно море", Варна: Интелектът на морска България се събра на конференция
| ОБЩЕСТВО | РЕГИОНАЛНИ МЕДИИ

В. "Черно море", Варна: Интелектът на морска България се събра на конференция

8 октомври 2004 | 09:15
Агенция "Фокус"



Варна. Над 100 са участниците от Европа и Азия в VII международна научноприложна конференция по морски науки и технологии "Черно море - 2004", която започна вчера във Фестивалния и конгресен център. 60 са докладите, които се представят по време на форума. Събитието се организира от Териториалната организация на Научно-техническите съюзи в сътрудничество с варненския Технически университет (ТУ), Висшето военноморско училище (ВВМУ), "Черноморска технологична компания" АД, Института по хидро- и аеродинамика и Института по океанология - двата института при БАН. Председател на организационния комитет е проф. Петър Колев от ТУ.
Във Варна се събра интелектът на морска България, подчерта капитан I ранг Станко Станков, началник на ВВМУ, в словото си към гостите и участниците в конференцията. Приветствия отправиха областният управител Яни Янев, зам.-кметът Борис Корновски.
Във Фестивалния и конгресен център се събра цветът на световната морска наука и практика, твърдят запознати. Доказва го присъствието на учени от ранга на проф. Карлос Гуедеш Соареш от Лисабонския университет, проф. Бернт Лейра от Университета за наука и технологии в Трондхайм, Норвегия, доц. д-р Нуничика Ишизаки от университета в Кагошима, Япония, старши изследовател д-р Богдан Ганея от Научноизследователския институт по корабостроене в Румъния, Павел Дебек от Института по корабостроене в Гданск, Полша. Сред участниците са и видни български учени, които живеят в чужбина - Йордан Гарбатов, професор в Лисабонския университет, Пенчо Пенчев, професор в Рощокския университет, проф. Божидар Мечков от Гданск.
Днес работата на конференцията продължава. Утре гости и участници ще обобщят резултатите от научния форум по време на визитата им на научноизследователския кораб "Академик" на Института по океанология при БАН.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |