В новините
 
29.09.2010 08:27   Новината е видяна 5935 пъти
Денонощен спешен център отвори врати в Меден рудник

Денонощен пункт за спешна медицинска помощ отвори врати днес в к-с „Меден рудник”. 24 – часовият спешен център е на 2-рия етаж в сградата на Медицински център III в комплекса, който се намира в бл. 408, вх. А.
Центърът бе открит официално от кмета на Община Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. На събитието присъстваха още представители на Районен център по здравеопазване /РЦЗ/, Спешна помощ и общински съветници.
Стойността на оборудването на центъра е в размер на 3000 лв., отпуснати от Община Бургас. От неговите услуги ще се ползват около 120 000 души, тъй като спешния пункт ще обслужва не само населението на к-с „Меден рудник”, но и на съседните квартали Крайморие и Горно Езерово, както и съставните села Димчево, Маринка и Твърдица.
Разкриването на спешния център ще реши един от най-важните проблеми на жителите на най-големия комплекс в града, свързан с качеството на медицинското обслужване. Той е отговор на множеството жалби на граждани заради забавяне на линейките поради отдалечеността на Спешния център.
Пунктът разполага с екип и линейка, които са на денонощно разположение и ще съкрати наполовина времето за реакция от страна на медицинския екип.
Статистиката показва, че само за денонощие от жителите на „Меден рудник” се получават по 14-15 обаждания до Спешна помощ.
Новооткритият спешен портал е временно решение на проблема на жителите от комплекса, докато не отвори врати новата болница с Медицински център, където ще бъде обособен специален корпус за спешна помощ.





Ключови думи: пункт, спешна помощ, Меден рудник, спешен център, здравеопазване бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |