В новините
 
06.10.2010 11:34   Новината е видяна 5115 пъти
Обществената трапезария на „Оборище” отново храни хора в неравностойно положение
Министерство на труда и социалната политика отново одобри проект на Община Бургас за предоставяне на социалната услуга “обществена трапезария”. Така 44 социално уязвими граждани ще получават топъл обяд в столовата на ул. ”Оборище” № 95 през всеки от работните дни.
Порционът включва супа, основно ястие и хляб – всичко на стойност 2.20 лева. Проектът е на стойност 6 292 лв. и се изпълнява през периода от 01.10.2010 г. до 31.12.2010 г.                              
Със заповед на кмета Димитър Николов е сформирана комисия, в която участват представители на Община Бургас и Дирекция “Социално подпомагане” – Бургас. Тя се занимава с подбора на бенефициенти, които трябва да отговарят на следните условия:
* Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане;
* Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
* Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност/;
* Скитащи и бездомни деца и лица.
Проектът се реализира в партньорство с Областната структура на БЧК – Бургас. Храната се приготвя и доставя от служителите на Домашен социален патронаж - Бургас.
С обединените усилия на Община Бургас, местен бизнесмен - филантроп, юридическо лице с нестопанска цел, за есенно-зимния период се осигурява топла храна, приготвена от Домашен социален патронаж, допълнително на още 164 социално слаби граждани.


Ключови думи: социална трапезария, Община Бургас, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |