В новините
 
08.10.2010 22:06   Новината е видяна 6198 пъти
Tilt с три награди от Златната роза

Българо-немската копродукция TILT получи три приза на 29-ия Фестивал на българското игрално кино "Златната роза". Режисьорският дебют на Виктор Чучков-син грабна специалната награда на журито – тази на община Варна и се нареди на второ място според гласовете на публиката, с разлика само три стотни след „Стъпки в пясъка” на Ивайло Христов. Актьорът Явор Бахаров, който играе Сташ във филма, беше отличен в категорията „Най-добра мъжка роля”, а диплома за индивидуално постижение журито връчи на младия актьор Ованес Торосян за поддържаща роля в TILT. Филмът впечатли журито най-вече заради „намерения творчески подход да бъде разказана и преведена на езика на новото поколение история от близкото ни минало”.

Продуценти на лентата са „Чучков Брадърс” (България), „Остлихт филмпродукцион” (Германия) и Българска Национална Телевизия. Филмът е заснет в София и в немското градче Хайлигенщат, където главните герои Сташ (Явор Бахаров), Ивайло Драгиев (Ангел) и Гого (Ованес Торосян) емигрират. Името на филма идва от термин в играта флипер. Главният герой - Сташ (Явор Бахаров) заедно с трима свои приятели мечтае за собствен бар с флипери, билярдни маси и готина музика. Случайната среща на Сташ с Беки (Радина Кърджилова) прераства в опасна авантюра, която поставя героите в истински TILT.






ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

Сценарият е развит с помощта на световнопризнатите консултанти – Бернд Лихтенберг („Goodbye Lenin”) и Бил Форсайт (с 8 престижни кино награди) с подкрепата на програма  ScriptTeast.
Актьорският състав е уникална комбинация от млади открития след тригодишен кастинг, заедно с утвърдени имена в българското кино. Сред звездите на филма са познатите от „Стъклен Дом” Явор Бахаров и Радина Кърджилова, както и други любимци на българската публика като Георги Стайков ("Вчера") и Филип Аврамов ("Писмо до Америка") и изгряващи таланти.
По стечение на обстоятелствата, всички избрани млади актьори - Явор Бахаров (Сташ), Радина Кърджилова (Беки), Ивайло Драгиев (Ангел), Ованес Торосян  (Гого), са от един клас в НАТФИЗ,  класът на проф. Пламен Марков, освен това са приятели и в живота.
Операторът Рали Ралчев е с огромен опит в България и чужбина („Писмо до Америка”, „Самсара”, „Луна Папа”).

Режисьорът Виктор Чучков – син влиза в света на киното още на 10-годишна възраст, като получава специална диплома за главна детска роля от Международния Филмов Фестивал в Москва през 1981 г. за ролята си в българския филм "Йо-хо-хо". Оттогава насетне продължава да преследва мечтата си, но този път от другата страна на камерата – като режисьор.





Ключови думи: Фестивал, българско кино, роля, Филм,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |