В новините
 
13.10.2010 14:20   Новината е видяна 6014 пъти
Инфраструктурата в област Бургас
Четири нови решения за инфраструктурата на Бургас са вече факт

По инициатива на Областния управител Константин Гребенаров днес в София се проведе работна среща между бургаския губернатор, председателя на транспортната комисия и депутат от ГЕРБ Иван Вълков, директора на Областно пътно управление - Бургас и експерти от агенция „Пътна инфраструктура”– София, ръководена от  Божидар Йотов-  председател на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Идеята на тази среща бе да се обсъдят важни за областта инфраструктурни проекти. В резултат на проведените разговори на лице са следните резултати.
Първо- АПИ отпуска 1 млн. 200 хил. лева за подръжка на пътищата в областта. Сумата е една от най-високите, които се отпускат на област в страната.
Второ- до края на годината ще бъде факт останалата част от мантинелата по пътя Бургас- Созопол.
Участниците в срещата взеха и друго много важно решение свързано с предстоящия зимен сезон, а именно ще бъдат отпуснати средства за поддръжка на Ришкия проход- един от най-проблемните участъци за областта всяка зима.
    Областният управител Константин Гребенаров се връща от срещата и с още едно важно решение- средства за изграждането на кръстовището до Св.Тома/ вътрешният път на Созопол с околовръстния/ в общ.Созопол ще залегнат в бюджета на АПИ за следващата година. Именно това място се превърна в проблем за Туроператори и почиващи в района на Созопол, през изминалия летен сезон. В търсене на решение тогава губернаторът пое ангажимент да съдейства пред отговорните институции за изграждане на кръстовище, отговарящо на стандартите и изискванията за пътна безопасност, което да реши проблема с натоварения трафик.





Ключови думи: инфраструктура, Бургас, Константин Гребенаров, област Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |