В новините
 
21.10.2010 06:50   Новината е видяна 10300 пъти
АНГЕЛ ПОПОВ ЩЕ ДАРИ 40 000 ЛВ. ОТ КАРТИНИ НА ДЕТСКА КЛИНИКА

Благотворителната изложба “Нека хората с добри сърца да помогнат на нашите деца”, организирана от управителя на фирма „Рефан” Ангел Попов в пловдивската галерия „Пиронеса”, ще помогне за ремонта на интензивното отделение на Университетска болница-Пловдив. Очаква се приходите от продажбите на колекционерските картини на именити наши ходожници да надхвърли 40 000 лв., достатъчни за ремонта на операционната и залата за кувьози.

Младият бизнесмен, който подкрепи през октомври и кампанията на деца, болни от аутизъм, дари 30 картини от колекцията на баща си за здравето на пловдивските деца. Ценните платна са от личната колекция на създателя на фирма „Рефан” Стефан Попов, които от 20 октомври до 15 ноември ще бъдат изможени в галерия Pironessa. Общата стойност на творбите е около 40 000 лв., а живописните платна и графики на имена като Енчо Пиронков, Петър Пиронков, Васил Стоев, Валери Ценов и Емил Марков веднага притеглиха вниманието на колекционерите и ценителите на изкуството.
„Изложбата е в памет на баща ми и чрез нея ще се съберат средства за основен ремонт на залата за кувьози и на операционната зала в Интензивното отделение към Детската хирургия на Университетската болница - Пловдив, сподели Ангел Попов - управител на „Рефан” ООД. – Всичките картини носят  жизненост и красота от живота, така както го разбираше моят баща.”
Набирането и даряването на  средства за ремонт на детската клиника на пловдивската университетска болница дава шанс за живот и здраве на повече от 1000 деца годишно. За периода 2002-2009 г. в отделението са оперирани 11 245 малки пациенти, 700 от които са били новородени.
Благотворителната изложба “Нека хората с добри сърца да помогнат на нашите деца” ще покаже освен картини на именити художници и дизайнерски свещи, изработени от фирма „Рефан”.

Ключови думи: изложба, Ангел Попов, галерия, картини,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |