В новините
 
21.10.2010 08:29   Новината е видяна 5007 пъти
Конкурс за финансиране на нови обществени фондации
Фондация „Работилница за граждански инициативи” обявява конкурс за финансиране на нови обществени фондации по Фонда за институционално укрепване на обществените фондации в България.

Основната функция на обществената фондация е да набира средства от частни дарители и да ги преразпределя като безвъзмездна финансова помощ към граждански организации и неформални групи, работещи на местно ниво. По този начин, обществената фондация съдейства както за развитие на местното дарителство, така и за укрепване на гражданското общество.

Обществените фондации мобилизират дарителски средства и ги насочват в области, които се нуждаят от подкрепа (най-често това са образование, здравеопазване и превенция на зависимости, работа с деца, младежи и други уязвими групи, екология, подобряване на жизнената среда, опазване на културното и историческото наследство, стимулиране на талантите и др.). Те са един постоянен и лесно достъпен източник на финансиране за местните нестопански организации и неформални групи от граждани, които реализират инициативи, свързани с развитието на гражданското общество.

Също така, обществените фондации помагат на дарителите по-лесно да осъществяват своите благотворителни намерения. Те консултират дарителите относно сфери и каузи, които се нуждаят от подкрепа и подходи за ефективно решаване на проблеми. Също така, осъществяват контрол над разходването на дарителските средства от финансираните лица и организации, и дават обратна връзка на дарителите, както и на общността като цяло за ефекта от направените дарения. Повече за конкурса може да нучите тук:

 

http://www.wcif-bg.org/cfp/23/593/New-text




Ключови думи: Фондация, граждански инициативи, конкурс, финансиране,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |