В новините
 
21.10.2010 08:32   Новината е видяна 6072 пъти
Бюджетните възможности на ЕС определят ускореното въвеждане на земеделските помощи в пълен размер за България след 2013
След 2013 г. ще има нов баланс и по-бързо въвеждане на директни плащания в пълен размер. Но ускоряването на този процес ще зависи от бюджетните възможности на ЕС. Това заяви комисарят по земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош в отговор на въпрос на евродепутата Надежда Нейнски дали Европейската Комисия възнамерява ускорено да повиши размера на субсидиите за България при договаряне на новата рамка за общата селскостопанска политика на ЕС за периода 2014 - 2020 г. Евродепутатът отправи питане и за евентуална промяна в критериите при определяне на субсидиите.

 

Надежда Нейнски отбеляза, че в момента България и Румъния, които последни се присъединиха към ЕС през 2007 г., получават едва 40 на сто от размера на селскостопанските субсидии, които се отпускат за старите страни-членки като Германия, Франция и други. Изравняването на субсидиите на 100 %, съгласно договора на двете страни за членство в ЕС, трябва да стане през 2016 г., което в условия на криза поставя двете държави в силно неравностойно положение и застрашава селското стопанство.

 

Надежда Нейнски настоя, че икономическата и финансова криза е съществен фактор, който трябва да бъде отчетен адекватно в случая конкретно с България и Румъния.

 

Дачиан Чолош заяви, че на 17 ноември ще направи съобщение за предлаганите промени в цялостния инструментариум на ОСП. Комисията ще проучи различните възможности за реформа на системата на директните помощи и определянето им чрез обективни критерии, така че да се гарантира на едно по-справедливо разпределение между държавите членки, регионите и различните категории земеделски производители.




Ключови думи: субсидии, България,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |