В новините
 
22.10.2010 07:35   Новината е видяна 4638 пъти
Бургаски свободен университет в партньорство с Айкидо клуб Феникс

От тази учебна година Бургаският свободен университет в партньорство с Айкидо клуб „Феникс”, Бургас дава възможност на студенти и преподаватели да усетят духа на Япония, като практикуват Айкидо.

„Една японска поговорка гласи „Прави крачка напред през целия си живот”. Така поредната крачка напред на БСУ е включването на Айкидо тренировки за студенти и преподаватели във възможностите за спорт, които Университетът предоставя”, каза старши асистент д-р Зорница Ганева, отговорник за спортната дейност в Бургаския свободен университет.

Тренировките се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18:30 до 20:00 ч. и са безплатни за студенти и преподаватели.

Ползите от Айкидо са много и остават за цял живот. Като начин за себеразвитие, Айкидо обединява съзнанието, тялото и духа. Това триединство превръща индивидите в пълноценни личности. Така се облагодетелства не само отделният човек, но и останалите хора. Според Международната Айкидо асоциация всичко в практикуването на Айкидо е насочено към развитието не само на силни личности, но и на хора с мъдрост и енергия, които да допринасят за изграждането на едно по-добро общество.

В чисто физически план това бойно изкуство развива баланса, координацията и бързите реакции. Тялото става по-гъвкаво и се коригира стойката на човек.

Практикуването на Айкидо също така влияе върху духовното израстване на човек. Това се  изразява в себепознаване, емоционална релаксация и увереност в собствените възможности. Освен това се изграждат умения за решаване на конфликти и справяне със стресови ситуации по един спокоен и позитивен начин.






Ключови думи: BSU, БСУ, Бургаски свободен университет, Айкидо, Айкидо клуб, айкидо клуб Феникс,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |