В новините
 
26.10.2010 08:39   Новината е видяна 8783 пъти
умряла ни циганката ...
831 са новоназначените служители, заети с изпълнение на спечелените от Община Бургас европроекти. Това става ясно от данните, подадени от техните работодатели.
Посочената цифра представлява броят на служителите, наети допълнително – извън стандартния щат на съответната фирма. В огромното си мнозинство те са местни хора, бургазлии.
Най-много работници са ангажирани при изпълнението на проектите: „Благоустрояване на обществено значими пространства и развитие на градската среда”, „Изграждане на канализация в Долно Езерово”, „Подобряване на културната инфраструктура”, „Подобряване на образователната инфраструктура”, „Реконструкция на общински път Минерални бани – Банево – Изворище”, „Укрепване на свлачище по ската зад Летен театър”.
Още веднъж уточняваме, че 831 са новите работни места, разкрити заради изпълнениета на проекти по оперативните програми. В това число не влизат служителите на фирмите, заети с различни видове поддръжка или с изпълнение на обекти от капиталовата програма на Общината, финансирани чрез собствени средства.
В момента Бургас е на второ място в страната по критерия ниска безработица. Заслуга за това има и неговата общинска администрация, която е водач в националната класация за най-много спечелени европроекти.
Това е един от малкото начини, по които местната власт може да влияе пряко върху пазара на труда. Но Община Бургас полага и много усилия, за да привлече вниманието на инвеститорите и да осигури условия за успешната им работа тук. През последните три години десетки милиони левове бяха използвани за подобряване на инфраструктурата, обособени бяха две нови индустриални зони, по всички възможни канали се разпространява икономически каталог, рекламиращ потенциала на Бургас, местната власт разработи ясни правила за публично-частното партньорство и успешно го прилага.






Ключови думи: Община Бургас, европроекти, работодатели, бургазлии,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |