В новините
 
28.10.2010 16:02   Новината е видяна 6114 пъти
Как да защитим гражданските си права - правото на протест

Надежда Нейнски обявява конкурс “Как да защитим гражданските си права - правото на протест”

Евродепутатът от Синята коалиция Надежда Нейнски ще обяви конкурс под надслов “Как да защитим гражданските си права - правото на протест” за членовете на Националното сдружение на Евроклубовете. Условията на конкурса ще бъдат представени на 29 октомври на церемония по отбелязването на 10-годишния юбилей на сдружението. Тя ще се проведе от 10.00 до 12. 00 ч. l представителството на Европейската комисия в София на ул. „Московска № 9”
Участниците трябва да да опишат практика от обществения живот, с която не са съгласни и искат да изразят аргументиран протест срещу нея. Целта е учениците на възраст между 14 до 18 години да покажат обществено мислене и да направят заявка за гражданска позиция като основа на демократичните принципи в ЕС. Идеята е да се проверят и обогатят знанията на учениците в и извън България и уменията им да комуникират с тях.
20-те победителите от конкурса ще посетят Европейския парламент в Брюксел, за да се запознаят с функционирането на една от най-важните институции в Общността.





Ключови думи: Надежда Нейнски, граждански права, синя коалиция,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |