В новините
 
28.10.2010 16:49   Новината е видяна 6101 пъти
Искат обяснение от EVN заради фатален инцидент с 28- годишна жена

Кметът Димитър Николов настоява за официален отговор от EVN бил ли е заключен трафопоста, в който тази сутрин беше овъглена 28- годишна жена и ако не е бил, защо компанията  го е оставила необезопасен. Той изисква още информация, какво е състоянието на трафопостовете в цялата община и дали съществуват други рискови, за които компанията не се е погрижила.
Настояването на Николов е по повод станалия около 10,30 ч. фатален инцидент на ул. „Въстаническа” в бургаския комплекс „Меден рудник”. 28 – годишната Тайбе Амет Ибрям, преди дни назначена за служителка на почистващата фирма „Титан” е влязла в трафопоста, който е в непосредствена близост до училище „Найден Геров”.  Жената е предизвикала токов удар, който я убил на място. Тайбе Амет Ибрям е майка на две деца. 
Николов, който беше на мястото на инцидента окачестви като недопустимо нехайство необезопасяването на трафопоста. Той изказа съболезнования на съпруга на починалата жена, на когото беше оказана лекарска помощ. Заради струпването на много хора, на мястото на инцидента освен служители на „Спешния център”, противопожарната служба и Гражданска защита имаше и засилено полицейско присъствие.

В резултат на инцидента голяма част от комплекс „Меден рудник” е без ток. Учебните занятия на децата от І – ва смяна бяха преустановени.
Към този момент екипи на ЕVN  отстраняват аварията. Трафопостът „убиец” е ограден със сигнална лента, а патрулен екип на ОДП ограничава достъпа на хора до него.  Учениците, които са втора смяна са започнали учебните занятия.





Ключови думи: ЕВН, EVN, трафопост,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |