В новините
 
13.11.2010 10:31   Новината е видяна 4087 пъти
ОУ Найден Геров – Бургас: Училището – територия на учениците

ОУ”Найден Геров” – Бургас е едно от четирите училища  в Община Бургас спечелило проект по Национална програма „ Училището – територия на учениците”, модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап”, финансиран от МОМН.

Проектът „ Детски колеж „Найден Геров” – Бургас цели да  повиши качеството на образователно – възпитателния процес чрез осигуряване  условия за целодневна организация на обучението в училище за учениците от начален етап.

Идеята на проекта е мотивирана от желанието за разработване и прилагане на система /модел/ за оптимизиране на образователния процес чрез сформиране и оборудване на ателиета по интереси за по-пълното обхващане на учениците в иновативни форми съчетаващи обучение, самоподготовка, игра и спорт.

Очакваните резултати са в няколко основни направления: повишена ефективност на учебния процес и създадена възможност за целодневна организация на обучението;подобрени образователни стандарти посредством прилагане на интегрираща система  за по-пълно обхващане на учениците в дейности  развиващи  техния потенцал.
 През различните фази на проекта комбинацията от дейности са фокусирани върху обособяване и оборудване на помещение, сформиране на  тематични ателиета за обучение и организиране седмица на детския колеж.
     Очакваме ефективно управлявания и изпълнен проект, гарантиращ постигане на планираните ползи за целевите групи да  се превърне в положителен иновационен модел, който да предостави на образователните институции, ясна и структурирана програма с акцент –Ученикът от  ОУ”Найден Геров„- Бургас, възпитаван като гражданин на България и на света.
Ето защо призоваваме: БЪДЕТЕ С НАС В НАЙДЕН ГЕРОВ БУРГАС НА 16 НОЕМВРИ 2010 г. ОТ 11 ЧАСА.
Гости на събитието ще бъдат инж.В.ИЛИЕВА – НАЧАЛНИК НА РИО БУРГАС И
Г-ЖА  АНАНИЕВА – ЗАМ.КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС.
Поздравителен адрес ”Детство мое” ще отправят и ППДГ на ОДЗ №9 „Делфин” с директор г-жа Лазарова.

Ключови думи: Найден Геров, Бургас, обучение, ученици, БУРГАС,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |