В новините
 
15.11.2010 07:43   Новината е видяна 5596 пъти
Протест срещу операторите на обществени услуги

Инициативен комитет на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите” проведе днес протестна акция под надслов „Да спрем произвола на  монополите! ДНЕС”. Протестното шествие с над 1000 участници от София и страната тръгна от площада на църквата „Св. Неделя” по ул. „Съборна”, ул.”Княз Александър I” –  до градската градина пред Народния театър „Ив. Вазов”. Шествието бе  водено от каруца, теглена от хора, а в каруцата лежеше макет на  огромна триглава ламя – символ на алчните монополисти: електроснабдяване, водоснабдяване, газоснабдяване,  топлофикация.
Пред Народния театър „Иван Вазов” граждани, пострадали от операторите на обществени услуги и членове на Инициативния комитет представиха доказателства за безобразията на монополистите-оператори на обществени услуги и  бездействието на публичната  администрация за загубите на пострадалите граждани. Към акцията се присъединиха  и известни писатели, певци и актьори, подкрепящи инициативата –  Янка Рупкина, Камелия Тодорова, Силвия Кацарова, Наско от БТР, Николай Урумов, Иван Есенски. В проявата участваха и сдружения и фондации от Коалиция за устойчиво развитие, които вече изразиха с подписите си своята воля в организираната процедура за пряка демокрация. Гражданите и техните организации натрупаха пред Народния театър Грамада от повредени от некачествените услуги на монополистите електроуреди, крушки, кранове, радиатори.
На 26 септември 2010 г., в София, по инициатива на Гражданско движение ДНЕС, представители на граждански организации от цялата страна се събраха и взеха решение за организиране и провеждане на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”. Националната инициативата се реализира чрез подписка с предложения за подобряване качеството на обслужването на гражданите от страна на естествените монополи - електроснабдяване, водоснабдяване, топлофикация и газоснабдяване. Подписката ще бъде внесена идния месец в Народното събрание. Националната гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите” се провежда съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.




Ключови думи: комитет, гражданска инициатива, електроснабдяване, водоснабдяване, обществени услуги,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |