В новините
 
17.11.2010 15:04   Новината е видяна 4409 пъти
Инспектираха храната в ученическите столове

Внезапна проверка на ученически столове за хранене инициира днес зам.- кметът по образованието Йорданка Ананиева. В инспектирането се включиха и представители на РИОКОЗ Бургас.
Проверени бяха столовете в бургаските училища СОУ „Иван Вазов”, ОУ „Братя Миладинови” и ОУ „Св. Климент Охридски”. Целта на посещението бе е да се провери спазва ли се Наредбата за здравословното хранене в учебните заведения, състоянието на помещенията, качеството на предлаганата храна, грамажа и др.
    Проверката не установи сериозни нарушения в инспектираните ученически столове. В СОУ „Иван Вазов”, където наемателят на столовата работи едва от няколко дни, предписанието на зам.-кмета Йорданка Ананиева бе да оповестят на видно място обедното меню за деня, както и да се освежи фоайето пред училищния стол. В ОУ „Братя Миладинови” забележките бяха за подмяна на столовата мебел, която е в момента е износена и остаряла. Всички предписания и резултати от проведената проверка ще бъдат качени за улеснение на родителите на сайта на Община Бургас www.burgas.bg в раздел „Образование” – „Меню на училищата”.
    Проверки ще се правят регулярно като в тях могат да вземат участие и родители, които желаят да се включат. Следващият месец предстои среща между родители, училищни наставници и експерти от общинска администрация, на която ще бъдат записани родители, които ще участват в бъдещите проверки на ученическите столове.
    „До момента само 5 общински училища не разполагат с училищни столове за хранене. Въпреки това ние не сме се отказали и продължаваме да търсим наематели, които да стопанисват и тях”, заяви зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.






Ключови думи: проверка, ученически столове, хранене, Йорданка Ананиева, училища, столове, столова,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |