В новините
 
22.11.2010 16:26   Новината е видяна 6344 пъти
Рекламират с брошури насилието. Една ....ска идея
Зловещи брошури и други материали рекламират насилието, белким който не е насилник или насилван да не остане извън кръга на заподозрените. Идиотски идеи идват в главите на деятели на насилието и превенцията му ... Проблемът е високооценен и се централизира. Проведохме специални разговори. Не пожелаха да ни обяснят какъв е механизмът на предпазване. В цялата далавера са дръпнати и деца, на които вместо да се внушава, че трябва да има свят без насилие, им се налива в главите, че трябва да рисуват зловещи картинки, та и тези, дето не са опетнени от проблема да бъдат. Обучителен елемент в рисуване на сцени с насилие едва ли има, освен да бъдат отключени тъмни стаички.


„Спрете насилието, подкрепете живота!” е мотото на стартиращата от 25 ноември /четвъртък/ 16 – дневна информационна кампания за борба с домашното насилие. Неин организатор е Центърът за превенция на насилието и престъпността в Бургас.
Поводът за инициативата са предстоящите световни дни на борбата срещу насилието над жени, които отбелязваме в периода 25 ноември – 10 декември. В рамките на тези 16 дни се обединяват няколко важни дати за превенция – Международния ден за борба с насилието срещу жени /25 ноември/, Международен ден на защитниците на човешките права /29 ноември/, Световен ден за борба срещу СПИН /1 декември/ и Международния ден за правата на човека /10 декември/.
Насилието срещу жени е може би най-срамното и най-разпространено нарушение на човешките права. То не познава географски, културни и финансови граници. Кампанията е международна и в нея ще се включат над 2000 организации от 156 страни.
Инициативата ще стартира на 25 и 26 ноември от 11.00 до 15.00 часа с „Дни на отворените врати” в Центъра за превенция на насилието и престъпността, в които всеки, който желае може да получи информация за дейността на Центъра, да се запознае с екипа, да получи рекламни материали, както и да гледа филм по темата.
Учениците от СОУ „Кирил и Методий” също ще се включат в инициативата с рисунки и колажи на тема „Домашно насилие”, които ще бъдат изложени в конферентната зала на Центъра за превенция. Най-интересните от тях ще послужат за изработването на следващите рекламни материали, които ще се подготвят по темата.
За информация на гражданите ще бъдат разпространени брошури, в които са записани услугите, които предоставя Центърът за превенция, как да разпознаем домашното насилие, важни телефони и координати, кризисен план за действие и нормативните мерки, които съдът може да наложи за защита срещу домашно насилие.
„Красотата на живота е, че винаги има още един шанс. Не може да промените другите хора, но може да започнете едно ново начало. Не се страхувайте и срамувайте да потърсите помощ” се казва още в информационната листовка.
Превантивният център, който отвори врати миналата година, е съвместна инициатива на Община Бургас, ОДП-Бургас и Асоциация „Деметра”. Той се намира на ул. „Мария Луиза” № 9 и разполага с приемна, стая за конфиденциални разговори и конферентна зала с 26 места. Центърът се обслужва от юрист, социален работник и психолог, които провеждат консултации и разработват програми за превенция на насилието и престъпността.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |