В новините
 
23.11.2010 07:15   Новината е видяна 6894 пъти
Откриха Специализирана болница за активно лечение по кардиология и кардиохирургия в Бургас

Днес в Бургас официално бе открита Специализрана болница за активно лечение по кардиология и кардиохирургия Кардио Център “Понтика”. В болницата ще могат да се лекуват всички нуждаещи се от прецизна диагностика и най-съвременно лечение на сърдечно-съдовите заболявания.

“Всеки ден у нас от инфаркт умират 250 души, а най-младият българин загинал от инфаркт е на 19 години, като се забелязва трайна тенденция за подмладяване на всички сърдечно съдови заболявания” информира д-р Мариана Контева - управител на Кардио Център “Понтика”. При 2 милиона хипертоници, България e изправена пред епидемия от заболявания на съдовете и сърцето. Над 40 000 българи получават инсулт всяка година, като 2/3 от тях остават инвалиди за цял живот. На здравната карта на България Бургас не прави изключение - близо 200 000 бургазлии се регистрират като пациенти със сърдечносъдови заболявания, допълва още д-р Контева.

В новата кардиохирургичната болница с модерни ендоваскуларни методи ще бъдат лекувани и заболяванията на големите съдове в човешкото тяло. „У нас над 15 000 души всяка година са показани за ендоваскуларно лечение на съдовете, кръвоснабдяващи мозъка, коремните органи, крайниците, като само 1000 от тях достигат до малкото български центрове, в които се извършва ангиопластика и стентиране на периферни артерии, т.е. ендоваскуларно лечение”, съобщи доц. Иво Петров, консулатант в “Понтика”.

Други консултанти на Кардио Център “Понтика” са изтъкнатите кардиохирурзи д-р Димитър Николов и проф. Генчо Начев, д.м.н.

Кардио Център „Понтика” ще работи 24 часа в денонощието, за да отговори на потребностите на обществото от своевремнно диагностициране и адекватно лечение на всички заболявания в най-важните за нашата страна специалности – Кардиология, Кардиохирургия, Съдова диагностика, Спешна сърдечна помощ.




Ключови думи: Бургас, Специализiрана болница, активно лечение, кардиология, кардиохирургия, Кардио Център Понтика, сърдечно-съдови заболявания, Мариана Контева,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |