В новините
 
01.12.2010 18:41   Новината е видяна 5778 пъти
Как да се предпазим от крадци - минисериал. Втора част: ЕДНОФАМИЛНО ЖИЛИЩЕ (КЪЩА, ВИЛА)
 * Погрижете се външната порта и ограда да са солидни, без пролуки и да са трудни за прескачане.
 * Монтирайте звукова аларма, която да се задейства при нежелано влизане през портата.
 * Огледайте прозорците - особено на сервизните помещения, както и тези на мазето и гаража. Ако се налага някои от тях да са постоянно отворени, монтирайте здрави решетки (основата им се закрепва с болтове, навити откъм вътрешната страна на жилището)
 * Прегледайте за възможни подстъпи към дома ви през покрива, мазето, задните врати, балконите, страничните стени към съседите и пр. Поставете се мислено на мястото на евентуален крадец и вземете нужните контрамерки.
 * Направете пространството пред входната врата по-безопасно. Поставете високо над вратата мощна лампа с рефлектор, която да се пали и гаси отвътре. Ако около входната врата има удобни укрития за нападатели, премахнете ги. Наоколо засаждайте само ниски и бодливи храсти.
 * Винаги заключвайте външната врата, дори когато излизате навън за малко.
* Изчезването на ключове от дома ви следва да предизвика сериозно безпокойство у вас. Незабавно сменете патрона бравата!
 * Посъветвайте членовете на семейството си (особено децата) да пазят добре своите ключове. На връзката с ключове не бива да има каквито и да е било надписи с имена и адреси.
 * Избягвайте излишно демонстриране на материално благополучие. Разузнава-чите на организираните групи крадци "водят на отчет" жилищата в престижни квартали, както и домовете, които се отличават от околните с очевидния си разкош.
 * Винаги спускайте плътни завеси или щори вечерно време, преди да запалите лампите.
 * Ако имате възможност, вземете си куче от порода, подходяща за домашен пазач.
 * Ако домът ви не се обитава постоянно, няма да е излишно да се абонирате за охрана от полицейската служба за сигнално-охранителна дейност (СОД)
 * Когато заминавате в командировка или на курорт, избягвайте да съобщавате това на много хора. Не тръгвайте шумно и демонстративно. Оставете запалени по една-две лампи в дома. Полезно би било да се снабдите със специален таймер, който пали и гаси светлините по програма, имитирайки присъствие на хора.




Ключови думи: крадци, кражба,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |