В новините
 
02.12.2010 15:06   Новината е видяна 4406 пъти
Финал на Купа България ще се проведе по време на Коледния Салса Бал на 4 декември

„Купа България - национално състезание по салса” ще се проведе в рамките на традиционния Коледен Салса Бал на 4 декември в зала 3 на НДК, чийто основен инициатор е BG Salsa Fiesta Team. Състезанието ще определи двойката или отбора, които най-сполучливо интерпретират чрез движения  салса музиката и танца. Първите пет двойки и отбора, събрали най-много точки от провелите се през годината салса турнири, ще се срещнат в директен сблъсък на Коледния бал между 16:00 и 18:00 часа. Шампионите на България за двойки и отбори в салса танците за 2010 г. ще имат шанса да се състезават за голямата награда на Световното първенство по салса в Сан Диего, САЩ, в края на декември. Между призьорите на първите три места в двете категории ще бъде разпределен наградният фонд от 10 000 лева, осигурени от Fanta. Миналата година победители в категорията „професионални двойки” бяха кипарецът Кики Скакулис и нашето момиче Елина Костова, бивши ученици на Памбос Агапиу, които живеят в Атина. А формацията Los Pambos Dance Company грабна първото място при отборите. Учениците от школата на Памбос и тази година са сред отличниците със сериозна заявка да представят България в девизия „отбори” в Сан Диего. Техни основни конкуренти са  група „Фантазия” на холандеца Ерик Лалта, който живее у нас. Кубинецът Алфредо Торес пък е сред основните претенденти при двойките за купата по салса за 2010 г.
Тази година Коледния Салса бал ще бъде еднодневно събитие с включени уъркшопове по латино танци, представления, концерт, състезания и парти. Специален гост на бала ще бъде Джони Васкес, спечелил си заслужено титалата „принцът на салсата”. Джони е три поредни пъти шампион на Световното салса състезание в Лос Анжелис, в категория „професионалисти”. Известен и като създател на „L.A. стила” в салсата заедно с братята си Франсиско и Луис. Обожаван е заради изчистения си и супер динамичен стил на танцуване, впечатляващи танцови композиции и хореографии. Освен невероятен танцьор, Джони Васкес е и блестящ изпълнител, има и издадени 2 албума с песни. Първият е разпродаден само няколко месеца след излизането му, а вторият е на пазара от месец август 2010 година. Заедно с брат си Джони е автор на хореографиите към няколко видео клипа на Марк Антъни, освен това и се е снимал в някои от тях – “I need to know”.  Той е и изпълнителят на супер популярното латино парче „Baila Rumbero”.

От българска страна участие в Коледния Салса Бал ще вземат Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Раул Торес, Калин Вельов и Tumbaito, групата Манго Дуенде и други.





Ключови думи: България, състезание, Салса, салса, двойки, Памбос, Агапиу, Алфредо, латино, Торес,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |