В новините
 
04.12.2010 11:16   Новината е видяна 5960 пъти
Дневен център Св. Николай Чудотворец празнува 10-годишнина
Дневен център за деца с физически и множествени увреждания „Св. Николай Чудотворец” празнува 10 години от създаването си. Юбилеят бе отбелязан със специално тържество, на което присъстваха кметът Димитър Николов, областният управител Константин Гребенаров, генералният консул на Турция в Бургас Сибел Еркан, педагози, социални работници, родители.
Дневният център е първият подобен в Бургас и областта. Създаден е със съвместните усилия на Общината, предоставила безвъзмездно сградата и средства за реконструкция, Националния център за социална рехабилитация и Фламандската федерация на инвалидите в Белгия. Центърът ползва безплатно общинската услугата „Позвъни и се вози” на фирма „Бургасбус”.В приветствието си към екипа на центъра кметът Николов увери присъстващите, че подкрепата на Община Бургас ще продължи и занапред. Център „Св. Николай Чудотворец” е с капацитет за осигуряване на дневна грижа за 24 деца от 5 до 16-годишна възраст, както и деца, които посещават само определени процедури. Работи се в интердисциплинарен екип - психолог, социален педагог, логопед, кинезитерапевт, лекар и  арт терапевт. Основните насоки на работа са социална адаптация и интеграция, пълноценно обучение, възпитание, корекция, компенсация и рехабилитация, подготовка за самостоятелен живот, подпомагане процеса на адаптация на децата с физически, говорен или умствен дефицит, както и на техните родители, в условията на големия град.




Ключови думи: център, деца, Бургас, деца с увреждания,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |