В новините
 
26.10.2004 08:23   Новината е видяна 5988 пъти
Виржиния Хайк: ДНСК абдикира от изпълнение на служебните си задължения
В Община Бургас е пристигнало писмо от ДНСК с което се иска общинския съвет да вземе решение за събаряне на незаконните масивни постройки в Ченгене скеле. Едва тогава ще се пристъпи към тяхното събаряне.Това съобщи главния секретар на Общината Виржиния Хайк.
"Това се нарича абдикация от изпълнение на служебни задължения" - каза за Бургас инфо Виржиния Хайк
Според закона ДНСК и респективно РДНСК са тези , които трябва да съборят незаконните обекти.За това не е необходимо решение на Общинския съвет.
В констативния протокол на ДНСК обаче пише, че "към настоящия момент не е представено решение на общинския съвет по отношение устройствения статут на застроената територия в месността Ченгене скеле. Не е представено и решение за премахване на всички незаконни строежи извършени до настоящия момент на въпросната територия."
От ДНСК твърдят, че не могат да издадат заповеди за пемахване на незаконните строежи, тъй като документацията не е пълна.
Бъдещия устройствен статут според тях трябва да бъде уточнен с решение на местния парламент.
Проблемът с незаконните постройки в месността Ченгене скеле е от няколко години.
От РДНСК неколкократно са искали общината да направи заснемане на застроената незаконно територия в Ченгене скеле.
Въпреки предоставените документи от регионалната дирекция не са предприели действия по събарянето им . Според Виржиния Хайк това се прави единствено с цел да се забави процедурата по премахването им .

По непотвърдени данни в регионална дирекция вече са получени и заповедите от ДНСК за събаряне на незаконните масивни постройки в гетото в квартал Меден Рудник.
Официална информация за това обаче в общината няма.
Напразни останаха и опитите ни да получим потвърждение за издадените заповеди от РДНСК.
Според официалните документи 19 са масивните постройки в гетото, които трябва да бъдат премахнати.
По закон Общината събаря само временните постройки, които нямат характер на строежи - обясни главния секретар. Тези обекти вече са съборени, без протести от страна на гражданите.
"С обитателите на тези обекти ние се разбрахме по изключително миролюбив начин . Те бяха поканени да напуснат обитаваните от тях постройки и да се върнат в домовете си в съседния квартал от където бяха излязли."- коментира още Хайк.
Тя допълни още, че що се отнася до премахването на масивните постройки в гетото в Меден Рудник, компетентен да ги събори е единствено РДНСК.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |