В новините
 
27.10.2004 22:16   Новината е видяна 13242 пъти
Рила солюшънс ще прави новия регистър на обществените поръчки
"Рила солюшънс" е подписала договор за изграждане и поддържане на нов регистър на обществените поръчки (РОП). Това съобщиха за "Дневник" от "Инициатива отворено управление", организатор на проекта. Конкурсът се проведе от Американската агенция за международно развитие (USAID), която отпуска средствата за софтуерния продукт и за техническото осигуряване по проекта. Агенцията по обществени поръчки (АОП) ще бъде ползвател на крайния продукт.

Освен "Рила солюшънс", за разработка на софтуера на новия РОП се състезаваха ИТ компаниите "Сирма", "Латона", "Уизком" и "Контракс".

В момента действа т.нар. временен регистър, в който се публикуват решенията и обявленията на възложителите по новия Закон за обществените поръчки (ЗОП), който влезе в сила на 1 октомври.

От "Рила солюшънс" не пожелаха да коментират проекта с мотива, че нямат право да представят подобна информация. Ще изпълним системата на регистъра съгласно правилата на новия ЗОП и европейските практики в областта, лаконично обясниха от компанията.

Предметът на проекта е обособен в два лота (елемента). Лот 1 е за дейности по развиване и изпълнение на софтуерни продукти, а лот 2 предвижда хардуерното осигуряване (сървъри и друго оборудване). В зависимост от софтуера, който ще предложи "Рила солюшънс", ще бъде избран съвместим с приложението и платформата хардуер. Новият РОП следва да гарантира прозрачността и ефективността на възлагане на поръчките. Той ще бъде надграден и подобрен на база сега действащия временен регистър. Новият РОП трябва да заработи на 17 януари, а следващата фаза, която предвижда и внедряване на допълнителни подобрения по системата, е планирана за 31 март 2005 г.

Регистърът, действащ до влизането на новия ЗОП, беше в незадоволително състояние, зле поддържан и най-често съдържаше непълна или неточна информация относно процедурите и договорите. В доклада за резултатите от одита на ефективността на контрола по възлагането на обществени поръчки, осъществяван от Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и тогавашната дирекция "Обществени поръчки" към Министерския съвет, за периода от влизането в сила на стария ЗОП през 1999 г. до 30.09.2003 г., беше обърнато внимание на ограничения брой на персонала, поддържащ регистъра.



- - -

По данни на информационната система АПИС през 2003 г. "Рила солюшънс" АД собственик на 100% от капитала на дружеството става британската компания "Рила лимитид". Управители на "Рила солюшънс" са Мирослав Илиев, Весел Гагов, и Владимир Златков. Капиталът на дружеството е 5 млн. лв. Компанията е международна консултантска фирма, занимава се с изграждане и поддръжка на бизнес решения, информационни системи на база данни, интернет програмиране и др. Има клиенти в САЩ и Европа.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |