В новините
 
12.11.2004 00:34   Новината е видяна 4555 пъти
"Кемпински" може да управлява два хотела в Банско
Международната хотелиерска верига "Кемпински" (Kempinski) може да управлява два петзвездни хотела в зимния курорт Банско. Генералният мениджър на столичния "Кемпински хотел Зографски" Джоузеф Халбхер обяви на строително-инвестиционния форум вчера, че компанията води заключителни преговори по подписването на договор за управление на комплекс "Гранд Арена". Той ще бъде първият петзвезден хотел в Банско и предстои да бъде открит през февруари 2005 г. Намира се до началната станция на кабинковата линия. Инвеститор е пловдивската фирма "Гехард", а изпълнител на обекта е "Балканстрой" АД. Финансирането е осигурено от Първа инвестиционна банка (ПИБ). Разгърнатата му застроена площ е над 20 хил. кв. м, като вложените средства се оценяват за над 20 млн. евро. В него ще има луксозни апартаменти и стаи, закрит плувен басейн, зали за фитнес и заседания, ресторанти и др.

От фирмата за инвестиционни консултации и продажба на недвижими имоти - "ЛВ консулт", съобщиха, че се водят преговори с веригата "Кемпински" за управление на бъдещ петзвезден хотел, който засега носи работното име "Луксор". Предвижда се той да заработи от 2006 г. Инвеститор ще бъде "Банско резорт" ООД, който води разговори за управление и с международната хотелиерска верига "Радисън САС". В България засега "Кемпински" е представена единствено в София. Джоузеф Халбхер посочи, че веригата планира да разшири присъствието си в страната. Тя се интересува от управление само на луксозни бази и не оперира такива с по-ниска категория от пет звезди. Това могат да бъдат градски хотели, в зимни и летни курорти, в балнеологични центрове, за голф туризъм и др.

Компанията не инвестира в изграждането на обекти, не участва с дялове в собствеността и не взима под лизинг комплекси. Към нея собствениците могат да се обръщат само за управление за дълъг период от време. След като от "Кемпински" преценят, че хотелът става за пет звезди, се сключват три договора със собственика - за технически услуги, за маркетинг и за експлоатация. Печелим процент от приходите и от оперативната печалба, обясни Халбхер. Той допълни, че не гарантират приходи и добри финансови резултати. Според него след предоставянето на обекта за управление на "Кемпински", собствениците нямат право да се месят в оперативната работа.

В момента веригата оперира 37 хотела с над 7300 легла в 17 държави. Най-много бази има в Германия - 12 на брой. Още 11 има в други европейски страни, шест в държавите от Азиатско - тихоокеанския басейн, пет в Южна Америка, две в Близкия изток и една - в Африка. Джоузеф Халбхер каза, че "Кемпински" ще увеличава присъствието си в световен мащаб. През 2006-2007 г. нейните планове са да управлява до 69 хотела. Сключени са 22 договора за бази, които са разположени в курорти. Най-луксозният хотел на веригата ще бъде в Абу Даби. Собственикът инвестира в неговото изграждане над 2.5 млрд. долара.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |